En haj syntes till i vattnet utanför Mallorca.
Turister flydde upp från vattnet när den haj cirkulerade i närheten av stranden. - Foto: Salvament Aquàtic Illes Balears

Haj skapar panik på semesterparadiset Mallorca

Många svenskar vallfärdar till Mallorca på sommaren för att sola och bada. Men om du befinner dig på Mallorca just nu så får du se upp, för under gårdagen skapade en haj panik när den simmade bland badande turister.


Tänk dig att du befinner dig ute i vattnet och simmar, helt plötsligt ser du en hajfena som sticker upp ur vattnet. Det fick några turister på Mallorca uppleva under gårdagen, då en haj cirkulerade i vattnet precis vid den välbesökt stranden i Cala Domingos.

Det var tidigt under tisdagsförmiddagen som man upptäckte den tre meter långa hajen i vattnet vilket fick polisen att agera. Kort efter upptäckten valde polisen att stänga stranden och förbjuda människor att bada i vattnet, rapporterar The Telegraph.  

För att säkra vattnet valde räddningstjänst även att dra upp hajen och föra bort den. Detta fick en livräddare som jobbade på stranden att twittra om händelsen.

– Polis tillsammans med livräddare har plockat upp djuret. Vi är rädda att den inte ska klara sig. 

Hajen tillfångatogs och drogs upp på stranden. Bildkälla: Salvament Aquàtic Illes Balears/Twitter

Men du behöver inte oroa dig hajen klarade sig fin fint och släpptes ut i det fria igen, skriver The Telegraph.

– Räddningstjänst har precis informerat oss att hajen från Cala Domingos har överlevt, skriver en livräddare på Salvament Aquàtic Illes Balears twitterkonto.

Men det var inte första gången som en haj kom så här nära turister. I juni fick polisen stänga ner en strand på den närliggande ön Menorca efter att man hade upptäckt hajar i vattnet, rapporterar The Telegraph.

Om det här påverkar turismen är svårt att säga, men faktum är att årligen besöker 15 miljoner turister ön vilket har skapat stor ilska bland befolkningen som är trötta på alla turister. Expressen rapporterade förra året om den ökade ilska mot turismen. Lokalbefolkning har bland annat påvisat sin ilska genom att klottrat på väggar i huvudstaden Palma med olika budskap. 

På väggarna stod det band annat skrivet "Turister åk hem" och "skjut turisten". Men budskapen verkar fortfarande inte nått ända fram till turisterna som fortsätter att vallfärda till semesterön. Dock kanske hajen kan påverka människors vilja att besök ön i framtiden. Av de 15 miljoner resenärer så är cirka 350 000 svenskar, enligt resebyrån Ving

I video ovan kan du se när hajen cirkulerar i vattnet samtidigt som turister står på stranden och tittar på.

Gillar du att resa till Mallorca och boka hotell med all inclusive? Då kan det vara så att du blir utan alkohol nästa gång. Läs mer om det här.

Haj
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på Mallorca?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.