Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Madsen misshandlad i fängelset av annan intagen

- 10/08/2018, 07:52 -

Danska media rapporterar att Peter Madsen har blivit misshandlad på Storström Fängelse i Köpenhamn. Den danske uppfinnaren dömdes till livstids fängelse för mordet på svenska journalisten Kim Wall.

Dansk media rapporterar om att livstidsdömde Peter Madsen, 47, har blivit attackerad och misshandlad på Storström fängelse i Köpenhamn. Dansk polis har bekräftat för Ekstrabladet att Madsen har blivit överfallen. Personen som attackerade honom ska ha gripits för våld. 

Mannen som attackerade Peter Madsen ska vara en 18-årig medfånge. Men uppgifterna om vad som exakt har hänt under själva misshandeln är fortfarande inte klarlagda. Enligt danska VG ska inget tillhygge ha använts när Madsen attackerades. 

– Vid överfallet har det utövats våld, och det är en skada i ansiktet som följd av våldet, berättar Kim Kliver som är polisinspektören vid Sydsjälland och Lilland Falsters polis, för Ekstrabladet.

Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark bekräftar i ett sms till den danska tidningen B.T. att det är Madsen som blivit misshandlad i fängelset. 

Fängelset i Storström har den senaste tiden drabbats av ett antal attacker mellan intagna, dessa attacker ska dock inte vara kopplade till Peter Madsen utan gänget Loyal To Familia, rapporterar Folketidende.

Storström fängelset är öppnades i september 2017 och räknas som ett av världens lyxigaste fängelse.

"Storström Fængsel sätter ramarna för världens mest humana slutna fängelse med en arkitektur som stöder de intagnas psykiska och fysiska välbefinnande och som samtidigt är en säker och bekväm arbetsplats för de anställda", skriver arkitektbyrån C.F Møller om fängelset på deras hemsida

Avtjänar livstidsstraff

Idag är det ett år sedan Kim Wall gick ombord på Madsens ubåt UC3 Nautilus. Natten mot den 11 augusti förra året anmäldes Wall försvunnen av sin sambo. 

Madsen dömdes den 25 april 2018 till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Han avtjänar sitt livstidsstraff på Storström Fängelse i Köpenhamn. Peter Madsen dömdes för mord, sexualbrott under särskilt försvårade omständigheter och brott mot griftefriden. I september kommer Peter Madsen att överklaga sin dom.

Igår rapporterades det även om att terrordömde Rakhmat Akilov hade blivit attackerad i sin cell av en annan intagen på Kumla. Medfången tog sig in i Akilovs cell och slog honom flera gånger, här kan du läsa mer om det.

Rakhmat Akilov dömdes till livstids fängelse för terrordådet på Drottninggatan, där fem personer dog. 

Har du följt fallet?