Peter Madsen mördade svenska journalisten Kim Wall
Enligt dansk media har Peter Madsen misshandlats på fängelset - Foto: Anders Valdsted/ Niels Hougaard/TT

Peter Madsen misshandlad i fängelset av annan intagen

Danska media rapporterar att Peter Madsen har blivit misshandlad på Storström Fängelse i Köpenhamn. Den danske uppfinnaren dömdes till livstids fängelse för mordet på svenska journalisten Kim Wall.


Dansk media rapporterar om att livstidsdömde Peter Madsen, 47, har blivit attackerad och misshandlad på Storström fängelse i Köpenhamn. Dansk polis har bekräftat för Ekstrabladet att Madsen har blivit överfallen. Personen som attackerade honom ska ha gripits för våld. 

Mannen som attackerade Peter Madsen ska vara en 18-årig medfånge. Men uppgifterna om vad som exakt har hänt under själva misshandeln är fortfarande inte klarlagda. Enligt danska VG ska inget tillhygge ha använts när Madsen attackerades. 

– Vid överfallet har det utövats våld, och det är en skada i ansiktet som följd av våldet, berättar Kim Kliver som är polisinspektören vid Sydsjälland och Lilland Falsters polis, för Ekstrabladet.

Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark bekräftar i ett sms till den danska tidningen B.T. att det är Madsen som blivit misshandlad i fängelset. 

Fängelset i Storström har den senaste tiden drabbats av ett antal attacker mellan intagna, dessa attacker ska dock inte vara kopplade till Peter Madsen utan gänget Loyal To Familia, rapporterar Folketidende.

Storström fängelset är öppnades i september 2017 och räknas som ett av världens lyxigaste fängelse.

"Storström Fængsel sätter ramarna för världens mest humana slutna fängelse med en arkitektur som stöder de intagnas psykiska och fysiska välbefinnande och som samtidigt är en säker och bekväm arbetsplats för de anställda", skriver arkitektbyrån C.F Møller om fängelset på deras hemsida

Avtjänar livstidsstraff

Idag är det ett år sedan Kim Wall gick ombord på Madsens ubåt UC3 Nautilus. Natten mot den 11 augusti förra året anmäldes Wall försvunnen av sin sambo. 

Madsen dömdes den 25 april 2018 till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Han avtjänar sitt livstidsstraff på Storström Fängelse i Köpenhamn. Peter Madsen dömdes för mord, sexualbrott under särskilt försvårade omständigheter och brott mot griftefriden. I september kommer Peter Madsen att överklaga sin dom.

Igår rapporterades det även om att terrordömde Rakhmat Akilov hade blivit attackerad i sin cell av en annan intagen på Kumla. Medfången tog sig in i Akilovs cell och slog honom flera gånger, här kan du läsa mer om det.

Rakhmat Akilov dömdes till livstids fängelse för terrordådet på Drottninggatan, där fem personer dog. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt fallet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.