Stockholm

Nya bisarra trenden på barnkalas väcker starka reaktioner

En namninsamling har startats för att försöka förbjuda den växande trenden på barnkalas. Nämligen att huvudaktiviteten på kalasen är att barnen målar på ponnys och hästar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När man var liten och gick på någon kompis kalas så kanske man lekte några lekar i trädgården, hade fiskedamm och om det var riktigt bra så fick man göra ansiktsmålning. 

Men en ny och ganska galen trend för barnkalas väcker nu starka reaktioner efter att bilder har spridits på nätet. En aktivitet för barnkalasen i Storbritannien är nämligen att måla och rita på ponnys och hästar. Ja, du läste rätt. 

Manchester Evening News har rapporterat om den växande trenden där barn uppmanas att måla sina handavtryck och även skriva sina namn på en häst. Arrangören själv menar att det är harmlöst. Men det finns många som inte håller med och tycker tvärt om. "Det är ett maktmissbruk, det är skamligt, respektlöst och orättvist"

Därför har det nu startats en namninsamlingen, som har över 70 000 underskrifter, för att kunna förbjuda trenden. Sophie Tomlinson startade namninsamlingen och menar att trenden är "oroande". 

– Det är en oroande trend som dyker upp runt om i Storbritannien. Föreställ dig att vara fastbunden bland skrikande skratt, oförutsägbar beröring och främlingar som smetar färg i ditt hår. Hade du velat vara i den sitsen? säger hon till tidningen. 

Viralt Facebookinlägg

Något som också dragit uppmärksamhet till den nya trenden är ett inlägg av Facebookanvändaren Joe Callister som i nuläget har över 1 500 delningar och lika många reaktioner. 

Och under inlägget är kommentarerna lika starka som delade.

I det virala Facebookinlägget skriver Joe Callister att man behandlar hästarna som saker och inte levande varelser. Bildkälla: Faksimil Facebook

"Hur många av er vet ens tillräckligt om hästars beteende och välmående för att säga vad som är djurplågeri? Hästen på bilden är en väldigt avslappnad häst." 

Men de som är kritiska menar att det met är en fråga om moral än djurplågeri. En som svara på kommentaren skriver: 

"Det är ett maktmissbruk, det är skamligt, respektlöst och orättvist att använda andra djur som ett tavla som en kassagris, för terapi, utbildning eller annan annat när vi faktiskt har andra fullt fungerande alternativ."

Företag går till försvar

I en kommentar försäkrar ett av företagen som jobbar med hästmålningen är helt och hållet säkert för hästarna och att färgen inte på något sätt är giftig. 

Läs också: Charlotte, 22, lade upp bild på sin häst – nu döms hon för djurplågeri

Är detta djurmisshandel?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.