Hermisha Robinson blev nekad ett jobb för sitt namn.
Nekades jobb för sitt namn. - Foto: Privat/Facebook.

Kvinna nekades jobb på grund av sitt namn

En kvinna i USA var på jakt efter ett jobb men på grund av sitt namn så nekades hon att ens komma på intervju. Nu går hon till attack mot företaget.


En kvinna från Missouri, USA hade ansökt om ett jobb som kundansvarig på företaget Mantality Health men till sin förvåning så möttes hon av ett chockerande svar från företaget, skriver Metro UK.

I mejlet gick det att läsa följande, "Tack för din jobbansökan, hos Mantality Health. Tyvärr så överväger vi inte ansökningar från personer med ghetto-namn. Vi önskar dig lycka till i ditt jobbsökande."

Mejlet som Hermeisha Robinson fick från företaget. Bildkälla: Hermeisha Robinson/Facebook.

Kvinna som heter Hermisha Robinson blev så upprörd av svaret att hon gick ut med mejlet på sin Facebook. I inlägget som hon publicerade förklarade hon vad som hade hänt och gick samtidigt till attack mot företaget som hon menar har diskriminerat henne.

"Meddelande till allmänheten. Idag mottog jag ett mejl som gjorde mig väldigt upprörd, det var från företaget Mantality Health, som jag sökt jobb hos. Jag vet att jag är tillräckligt kvalificerad för jobbet men blev nekad för mitt namn. Enligt företaget är mitt namn för 'ghetto'. Jag är extremt sårad och svaret fick mig till och med att ifrågasätta mitt eget namn. Jag vill att alla ska dela det här meddelandet för den här typen av diskriminering måste få ett stopp"

Hermisha Robinson blev var ordentligt upprör på sin Facebook. Bildkälla: Hermisha Robinson/Facebook

Och inlägget som hon publicerade i måndags har gått viralt. I skrivande stund har det över 3000 kommentarer och 11 000 delningar. 

"Vi har blivit hackade"

Jack Gamache som är direktör för Mantality Health i St Louis förklarade situationen och menar att de har blivit hackade.  

– Kontot där vi skickar ut mejl till sökande har blivit hackat, det är allt som vi kan säga just nu eftersom att vi håller på att utreda problemet.

Nyheter24 rapporterade i förra veckan om Jordan, 16, som blev knuffad av en kompis och föll 18 meter. Mirakulöst överlevde hon och enligt hennes mamma så mår hon bra trots omständigheterna.

– Hon är glad att hon inte är förlamad eller död. Hon är vaken men har ont och är väldigt trött. Vi har tur att hon kommer att återhämta sig och inte fått några permanenta skador, sa hennes mamma Genelle till Daily Mail om händelse tidigare. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rimligt att nekas anställning på grund av sitt namn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.