Två dödades och nio personer vårdas på sjukhus efter masskjutningen i Jacksonville
Nu uppger polisen att skytten siktade in sig på personerna som deltog i e-sportsturneringen - Foto: John Raoux/AP/TT/Twitter/Breaking911

Masskjutningen i Jacksonville: Skytten siktade på andra spelare

Två dödades och nio personer vårdas på sjukhus efter masskjutningen i en spelhall i Jacksonville, Florida. Nu uppger polisen att skytten siktade in sig på personerna som deltog i e-sportsturneringen.


Under söndagskvällen, svensk tid, fick polisen i Jacksonville, Florida ett larm om en skjutning i en spelhall. I spelhallen, som ligger i köpcentret Jacksonville Landing, pågick en e-sportsturnering i spelet "Madden NFL 19". 

Flera personer blev skjutna av gärningsmannen, som sedan tog sitt liv. Två personer dödades och nio personer vårdas på sjukhus med skottskador, men ingen av skadorna ska vara livshotande. Två personer skadades även i tumultet som uppstod efter skjutningen. Offren som dog i masskjutningen har namngetts som 22-årige Elijah Clayton från Kalifornien och 27-årige Taylor Robertson från West Virginia. 

Polisen har ännu inte bekräftat att det var Calyton och Robertson som dog men flera medier har namngett dem bland annat Miami Herald, och även familj och vänner.

Robertson ska ha deltagit i turneringen för att vinna pengar för att försörja sin fru och deras barn. Clayton ska ha deltagit för att få ihop pengar till en universitetsutbildning.

David Katz, 24, från Baltimore pekas ut som misstänkt för masskjutningen. Enligt uppgifter ska Katz efter en förlust mot en annan deltagare ha gått ut till sin bil och hämtat ett vapen och sedan avlossat skott inne i spelhallen. Katz motiv är något som polisen i Jacksonville i nuläget är förtegna om.

Siktade på deltagare

Enligt polisen så finns det inget som tyder på att Katz hade planerat dådet. Polisen bekräftade också under en presskonferens att Katz målmedvetet ska ha siktat och riktat in sig på de personer som fortfarande deltog i turneringen. 

– Det var uppenbart att han siktade på andra spelare. Under tiden han sköt passerade han flera personer som inte deltog i tävlingen, utan fokuserade istället på spelarna, sa Mike Williams, som är polischef i Jacksonville, under en presskonferens.

Den personen som slog ut David Katz ur tävlingen ska enligt uppgifter ha blivit hans första offer, skriver Aftonbladet. Enligt AP ska Katz tidigare ha vårdats för psykisk sjukdom, och ätit antidepressiva mediciner och antipsykosläkemedel. Han ska också ha varit inlagd två gånger. 

Skjutningen sändes live i twitch-sändning. Här kan du läs mer om det.  

/
Senaste nytt

Här är Sveriges alla turer mot Natomedlemskap

Amorteringskravet: Så slår det mot bopriserna

Det skärpta amorteringskravet har inneburit en stor prispress på mindre lägenheter, enligt bostadssajten Hemnet. Det som förvånar är att det är så stor skillnad mellan de stora och mindre bostäderna, säger Erik Holmberg, analytiker hos Hemnet.

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

Liberalernas talesperson i polisfrågor Martin Melin har ångrat sitt mycket kritiserade uttalande om kriminella och guccikepsar. I en intervju med Dagens ETC säger han ”Varsågoda medborgare".

Ungerns talman signerade Natoansökan

1 timme sedan
Det ungerska parlamentets talman har undertecknat ratificeringen av Sveriges Natomedlemskap. Men även presidenten ska skriva under.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

1 timme sedan
Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.