Två dödades och nio personer vårdas på sjukhus efter masskjutningen i Jacksonville
Nu uppger polisen att skytten siktade in sig på personerna som deltog i e-sportsturneringen - Foto: John Raoux/AP/TT/Twitter/Breaking911

Masskjutningen i Jacksonville: Skytten siktade på andra spelare

Två dödades och nio personer vårdas på sjukhus efter masskjutningen i en spelhall i Jacksonville, Florida. Nu uppger polisen att skytten siktade in sig på personerna som deltog i e-sportsturneringen.


Under söndagskvällen, svensk tid, fick polisen i Jacksonville, Florida ett larm om en skjutning i en spelhall. I spelhallen, som ligger i köpcentret Jacksonville Landing, pågick en e-sportsturnering i spelet "Madden NFL 19". 

Flera personer blev skjutna av gärningsmannen, som sedan tog sitt liv. Två personer dödades och nio personer vårdas på sjukhus med skottskador, men ingen av skadorna ska vara livshotande. Två personer skadades även i tumultet som uppstod efter skjutningen. Offren som dog i masskjutningen har namngetts som 22-årige Elijah Clayton från Kalifornien och 27-årige Taylor Robertson från West Virginia. 

Polisen har ännu inte bekräftat att det var Calyton och Robertson som dog men flera medier har namngett dem bland annat Miami Herald, och även familj och vänner.

Robertson ska ha deltagit i turneringen för att vinna pengar för att försörja sin fru och deras barn. Clayton ska ha deltagit för att få ihop pengar till en universitetsutbildning.

David Katz, 24, från Baltimore pekas ut som misstänkt för masskjutningen. Enligt uppgifter ska Katz efter en förlust mot en annan deltagare ha gått ut till sin bil och hämtat ett vapen och sedan avlossat skott inne i spelhallen. Katz motiv är något som polisen i Jacksonville i nuläget är förtegna om.

Siktade på deltagare

Enligt polisen så finns det inget som tyder på att Katz hade planerat dådet. Polisen bekräftade också under en presskonferens att Katz målmedvetet ska ha siktat och riktat in sig på de personer som fortfarande deltog i turneringen. 

– Det var uppenbart att han siktade på andra spelare. Under tiden han sköt passerade han flera personer som inte deltog i tävlingen, utan fokuserade istället på spelarna, sa Mike Williams, som är polischef i Jacksonville, under en presskonferens.

Den personen som slog ut David Katz ur tävlingen ska enligt uppgifter ha blivit hans första offer, skriver Aftonbladet. Enligt AP ska Katz tidigare ha vårdats för psykisk sjukdom, och ätit antidepressiva mediciner och antipsykosläkemedel. Han ska också ha varit inlagd två gånger. 

Skjutningen sändes live i twitch-sändning. Här kan du läs mer om det.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker bolåneräntorna

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Kropp hittad i sökandet efter tonårsflicka

Polisen håller kvar sina avspärrningar i Marks kommun, där en död person som tros vara en försvunnen tonårsflicka hittades på måndagskvällen.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.