Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Influencern Tara Fares, 22, sköts till döds i sin Porsche cabriolet

Nyheter | 30/09/2018 17:07

Influencern Tara Fares, 22, sköts till döds i Bagdad när hon körde sin Porsche cabriolet under torsdagen.

Tara Fares hade miljontals följare på Instagram och ansågs vara en av de mest inflytande personerna på sociala medier i Irak. I torsdags mördades Tara  Fares i Bagdad medan hon satt i sin Porsche och flera människor har sörjt hennes död på sociala medier, skriver Aftonbladet.

– Hon pratade om vad hon kände, sina drömmar, musik, kärlek. Hon kunde ha varit vem som helst i världen, bara att hon har levt under helt andra förutsättningar. Det har varit så häftigt att se, säger Somar Al Naher, frilansskribent baserad i Beirut, till Aftonbladet.

Fångades på film

Hela händelseförloppet filmades av en övervakningskamera och i den filmen kan man se när en man skjuter Tara Fares genom sidofönstret på hennes bil. 

Efter det hoppar sätter sig mannen bak på en moped och far iväg tillsammans med personen som kör.

Inte första skönhetsprofilen som dödats

Det är fortfarande oklart vad motivet bakom dådet var och inga misstänkta. Tara är dock inte den första skönhetsprofilen som har mist sitt liv på sistone.

På bara några veckor har även två andra skönhetsprofiler mist sina liv under oklara omständigheter. Och att dödsfallen har skett under en sån kort period har skapat en oro bland folket.

– Uppenbarligen vill man markera mot kvinnorna. I hela Mellanöstern är det alltid kvinnorna som man är räddast för att de ska skaka om samhället, och det är därför man är hårdast mot dem. Man vill skrämma unga kvinnor, att de ska backa, avslutar Somar Al Naher till Aftonbladet.

Inleder förundersökning

Det irakiska inrikesdepartementet meddelade att de nu inleder en förundersökning efter modellens död, enligt Kurdistan 24, skriver Expressen.

Att vara en influencer kan innebära mycket makt. Nyheter24 har tidigare skrivit om Sveriges 100 mäktigaste personer, där man kan hitta en hel del influencers. Vet du om du har du koll på vilka som är med? Här kan du läsa hela listan.

Har du hört talas om Tara Fares?