Öppnad chipspåse med en hund i mitten.
Hunden Leo kvävdes av att ha fastnat i en chipspåse. - Foto: Pixabay

Hunden Leo dog i tragisk olycka – fastnade i chipspåse

Hunden Leo och hans matte Barry James hann bara få fyra månader tillsammans. ​Leo dog i en tragisk olycka, när en chipspåse fastnade på hans huvud.


Barry James från Prenton, Storbritannien, hade lämnat sin hund Leo hos sina föräldrar. 

– Jag hade lämnat Leo med mina föräldrar medan jag var på jobbet och de lät honom springa runt och leka, säger Barry James, rapporterar Metro.uk.

Lyckades öppna ett köksskåp

Det var när föräldrarna inte haft ett öga på Leo som han lyckats öppna ett köksskåp, där det fanns en öppnad chipspåse. Leo tog chipspåsen ur skåpet och släpade ut den i trådgården. När hunden åt av chipsen så fastnade påsen på hans huvud.

Påsen som var i folie gjorde att Leo inte kunde andas, vilket gjorde att han kvävdes till döds. Och tyvärr var Barrys föräldrar helt maktlösa när de hittade Leo.

– Det är förödande och inte något jag någonsin trodde att jag skulle behöva oroa mig för, fortsätter Barry.

Men visst är det helt makalöst vad en så otroligt vanlig sak helt plötsligt kan förvandlas till en dödsfälla? Och inte heller är det något man önskar hända sin värsta fiende. 

Råd till djurägare

Efter att Barry kunnat ta lite distans från händelsen har han läst om flera andra människors husdjur, som varit med om liknande saker, skriver Metro.uk.

Därför har Barry informerat på sitt Facebook-konto om hur människor kan undvika att det hemska händer i någon annans hem. 

Barrys råd till djurägare är att om man har en påse chips eller liknande påse hemma som är öppnad, bör man öppna upp den helt, så inte ett djur kan fastna med huvudet i. Vill man inte göra det så är en idé att låsa in dem långt utom räckhåll för djuren. 

En djurägares värsta mardröm är när ett husdjur mister livet. Men om nu någon död kan vara bättre än någon annan, så kanske en naturlig död är lite bättre än ett plötsligt mord? Nyheter24 har tidigare skrivit om kaninen Gaston som blev avrättad, hemma i sin bur. Här kan du läsa mer om den tragiska händelsen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du något husdjur?
Tack för din röst!