Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flygplanskrash i Tyskland – tre personer döda

Nyheter | 14/10/2018 18:55

Tre personer, varav ett barn, har dött efter en misslyckad flygplanslandning i tyska delstaten Hessen. Åtta personer uppges vara skadade och man vet ännu inte vad kraschen ska berott på.

Ett mindre sportplan har kört in i en folksamling på ett flygfält. Det var alltså i delstaten Hessen i Tyskland som det hemska inträffade. Hessen ligger nära Frankfurt, men det var alltså inte ett stort passagerarplan i olyckan, utan ett mindre privatplan.

Det var vid 15:45 på söndagseftermiddagen som olyckan skedde. Det verkar vara minst tre personer som ska ha mist livet, däribland ett barn. Barnet som avlidit enligt rapportering var endast tio år gammal.

Åtta människor ska ha skadats

Ytterligare åtta människor ska ha skadats när flygplanet kört på dem, rapporterar tyska Bild

Det som ska ha orsakat den fruktansvärda olyckan är en misslyckad landning. 

Men det som är lite märkligt är att när väl olyckan inträffade, så ska väderförhållandena ha varit goda. Vilket gör att man fortfarande inte vet som gjorde att landningen misslyckades.

Förlorat kontrollen

Men det var när planet försökte lyfta igen, som piloten ska ha förlorat kontrollen totalt, skriver Aftonbladet. Då ska alltså flygplanet ha flugit eller kört igenom en barriär och sen rakt in i åskådarna.

Sportplanet som har kraschat är ett mindre privatplan av modellen Cessna.

Populärt ställe

Flygfältet som privatplanet kraschade på ligger på ett berg som heter Wasserkuppe, vilket faktiskt är den högsta toppen i bergskedjan Rhon.

Det ska vara ett populärt ställe bland piloter, och fältet har trafik med allt från glidflygning, små motorflygplan, turistflyg, modellflygplan men också ultralätta flygplan.

Offren

Men om dödsoffren ska ha tillhörts samma familj är fortfarande oklart. Och polisen har faktiskt fortfarande inte bekräftat antalet skadade, uppger Expressen.

En annan landning som minst sagt har gått till historien är ju när ett flygplan tvingades nödlanda på grund av stank. Ja, det är sant. Det var en man ombord på planet som luktade så illa att de helt enkelt var tvungen att landa. Den personen vill man ju verkligen vara? Vill du läsa mer om hela händelsen? Då kan du läsa mer här.