Torsdag 2 Dec
Stockholm

Peter Madsen söker brevvänner på Facebook: "Svarar alla"

Det är inte bekräftat om sidan är äkta eller inte
Peter Madsen söker brevvänner via ett inlägg på Facebook. Foto: Faksimil Facebook/Niels Hougaard/AP/TT

Den danska ingenjören Peter Madsen som sitter livstidsdömd söker brevvänner via Facebook. Det är enligt hans advokat oklart hur äkta sidan är, men svaren strömmar in.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 25 april 2018 dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Madsen dömdes för mord, sexualbrott under särskilt försvårade omständigheter och brott mot griftefriden.

För ett tag sedan kom nyheten om att Madsen hade blivit attackerad av en annan intagen på Storström fängelse, där Madsen nu sitter. Men den livstidsdömde mördaren kommer nu att få flytta till ett annat fängelse, Herstedvester fängelse

Där kommer han sitta tillsammans med några av Danmarks farligaste fångar. 

Söker brevvänner 

Danska tidningen BT har nu rapporterat om att Peter Madsen på Facebook har skrivit ett inlägg där han skriver att han vill ha brevvänner. I inlägget skriver han bland annat "skriv gärna till mig" och "jag svarar alla som skriver." Äktheten på Facebook-sidan är dock inte bekräftad, rapporterar danska tidningen BT. 

Sidan är i Madsens namn, men ska skötas av en person som har täcknamnet Zagadka – vilket på polska betyder "gåta". Både den danska tidningen BT och Se og hør uppger att sidan ”av allt att döma” är Madsens egen. Men om Facebook-inlägget är äkta eller inte är något som Madsens advokat Betina Hald Engmark inte vill bekräfta. I ett sms till BT skriver hon så här:

"Det har jag ingen kunskap om. Jag skulle rekommendera dig att skriva till min klient och fråga honom."

Om sidan är äkta är inget som är bekräftat. Bildkälla: Faksimil Facebook

Det är hundratals personer som har svarat på inlägget, varav en del verkar seriöst intresserade. I fängelsecellen där Madsen sitter har han ingen internetuppkoppling och kan därför inte besvara personerna som kommenterat inlägget. 

Under tiden Madsen satt häktad hade han brevrestriktioner, något han inte längre har nu när han blivit dömd till livstids fängelse, rapporterar Expressen

Inledde relation med fängelsevakt 

För ett tag sedan rapporterade även danska Ekstrabladet att Peter Madsen hade inlett en relation med en kvinnlig fängelsevakt under tiden han satt häktad på Vestre Fængelse, Köpenhamn. Vakten är i 40-årsåldern och mamma till två barn. 

– Vi kom för nära varandra i förhållande till att han var inlåst. Men vi talades ofta vid, det var svårt att säga stopp. Jag visste att han skulle flyttas, och då sa jag till honom att han gärna får skriva till mig, har kvinnan tidigare sagt till Ekstrabladet.

Här är kan du läsa om när vakten berättar om relationen med Madsen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela