Torsdag 2 Dec
Stockholm

Fängelsevakten berättar om relationen med Peter Madsen

Vakten inledde en relation med Peter Madsen
Fängelsevakten berättar om sin relation med livstidsdömde Peter Madsen. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT/Niels Hougaard/AP/TT

En kvinnlig fängelsevakt inledde en relation med Peter Madsen när han satt på Vestre Fængelse. Nu berättar hon om relationen med Madsen, som är dömd till livstids fängelse för mordet på Kim Wall.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 25 april 2018 dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim WallMadsen dömdes för mord, sexualbrott under särskilt försvårade omständigheter och brott mot griftefriden. 

Nyligen avslöjade danska Ekstrabladet att livstidsdömde Peter Madsen haft en relation med en kvinnlig fängelsevakt. Det var när Madsen var häktad i väntan på rättegången som han satt på Vestre Fængelse, Köpenhamn som relationen ska ha uppdagats. Den kvinnliga fångvaktaren är i 40-årsåldern och tvåbarnsmamma. 

Enligt uppgifter stod den kvinnliga vakten "oproportionerligt mycket i Madsens dörr" och menar att de två kunde prata om allt. 

– Vi kom för nära varandra i förhållande till att han var inlåst. Men vi talades ofta vid, det var svårt att säga stopp. Jag visste att han skulle flyttas, och då sa jag till honom att han gärna får skriva till mig, säger kvinnan till Ekstrabladet.

Det var alltså i en intervju med Ekstrabladet som kvinnan, som vill vara anonym, valde att berätta sin version av det hela. Hon ser dock inte Madsen som sin pojkvän, men beskriver att relationen är något mellan en flört och vänskap. När tidningen frågade om hon var kär i Madsen, så svarade hon att hon inte vet. 

Drömmer om att bo ihop

Kvinnan berättar att när hon hade tid mellan sina arbetsuppgifter så gick hon till Madsens dörr. Samtalen menar hon styrdes av båda och att de pratade lika mycket. 

– Det är såklart fel. Det måste jag säga. Men det gjorde vi ändå. Mer än så är det inte. Jag vet inte om det kommer att utveckla sig till något mer. Det kan jag inte säga till hundra procent.

Den kvinnliga vakten sa upp sig, men berättade inte om anledningen under uppsägningsperioden. Men när anställda på Storström, där Madsen sitter nu, kom på att hon brevväxlade med Madsen blev hon avskedad – med direkt verkan. 

Enligt tidningens uppgifter ska kvinnan ha skrivit att hon drömmer om att de ska flytta ihop, men också att de ska kunna ha ett ställe för att kunna bygga raketer, skriver Aftonbladet.

– Jag har hört några vilda sexrykten. Men det har aldrig någonsin varit någon fysisk kontakt, säger hon till tidningen. 

När de pratade så stod den kvinnliga vakten vid dörren, och inte i hans cell. Men kvinnan erkänner också att hon var lite extra mycket hos Madsen. Kvinnan sa att hon inte tänker på det hemska brottet som Madsen dömdes till livstids fängelse för. Hon säger också att hon inte är fascinerad av farliga män. 

Ska flyttas till Herstedvester

Under tiden Madsen var häktad satt han alltså på Vestre Fængelse, och efter rättegången flyttades han till Storström fängelse. Men nyligen blev Madsen attackerad av en annan intagen, vilket nu lett till att Madsen kommer få sin önskan uppfylld – att få byta fängelse. 

Herstedvester fängelse, dit Peter Madsen ska flyttas, har spetskompetens vad gäller sexualförbrytare och personer som anses vara farliga. Det är dock oklart när Madsen kommer få flyttas till Herstedvester, där han kommer sitta med några Danmarks värsta fångar. 

I september kommer Peter Madsen att överklaga sin dom.

Här kan du läsa om hur Peter Madsens liv kan bli på nya fängelset.

Har du följt fallet Kim Wall?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela