Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Imran Ali, 24, våldtog och mördade – dömdes till hängning

Nyheter | 21/10/2018 22:10

Zainab Ansari​ var sex år gammal när hon hittades våldtagen och mördad på en soptipp i Pakistan. Den 24-årige Imran Ali​ dömdes som skyldig och fick ett lite mer annorlunda straff.

En förälders värsta mardröm är att förlora ett barn. Zainab Ansaris familj i Pakistan fick uppleva det absolut värsta. Sexåringen var först försvunnen i fem dagar och de fick ingen hjälp av polisen. Hon hittades sedan brutalt mördad men också våldtagen. 

Hittades på en soptipp

Men det var inte vart som helst som man fann henne. Gärningsmannen hade känslokallt dumpat den lilla flickan på en soptipp. 

Efter att flickan hittades greps en 24-årig man vid namn Imran Ali. Han dömdes för våldtäkt och mord på den sexåriga flickan. 

Det var efter att Imran Ali blev dömd för våldtäkten och mordet på den sexåriga flickan, som han även dömdes för sex liknande brott. Straffet? Hängning.

Familj och släkt närvarade

Närvarande vid hängningen var Zainabs både pappa och släkt. 

Efter att de utfört hängningen på Imran Ali ska Zainabs far, Amin Ansari sagt att han varit nöjd. Men han var besviken över att hängningen inte hade tv-sänds.

– Jag har sett hans skräckslagna slut med egna ögon, sa han till en reporter, rapporterar BBC

Zainab Ansari med rosa jacka och gul tröja
Zainab Ansari blev bortförd av för hennes en helt okänd man. Bildkälla: Twitter

Fick inte hjälp av polisen

Idag hade flickan varit sju år och två månader, om hon fått fortsätta leva sitt liv. Och hennes fall har kanske blivit en vändpunkt i Pakistans polishistoria.

För enligt Zainabs familj ska polisen inte ha vidtagit några som helst åtgärder från att hon rapporterades försvunnen, tills fem dagar senare då hennes kropp hittades, enligt BBC.

Det finns övervakningsfilm från när Zainab blir bortförd, men det var inget som delades förrän hon hittades mördad. Nu har videon som visar bortförandet blivit viralt och går under hashtaggen #JusticeForZaina.

Nyheter24 har tidigare skrivit om nio barn som försvunnit och fortfarande inte hittats. En av de barnen är Madeleine McCann som bara var tre år gammal när hon försvann spårlöst från familjens hotellrum, när hennes föräldrar åt middag på en restaurang i närheten. Här kan du läsa mer om alla nio som är försvunna och vad man hittills vet.

Har du varit i Pakistan?