En höghastighetsbil, Elon Musk.
Elon Musk och The Boring Company öppnar en höghastighets tunnel. - Foto: Kiichiro Sato/The Boring Company/TT

Elon Musks höghastighetstunnel för bilar öppnar i december

Elon Musk och The Boring Company kommer att lansera sin höghastighetstunnel för bilar och pendlare redan i december. Elon Musk bekräftar datumet på Twitter.


Entreprenören och miljardären Elon Musk har bekräftat att hans företag, The Boring Company, kommer att lansera en höghastighetstunnel för bilar och pendlare redan i december. 

– Den första tunneln är nästan klar, skrev Elon Musk på Twitter natten till måndag.

Elon Musk förklarar att första tunneln snart är redo för allmänheten. Bildkälla: Twitter/Elon Musk

Och om du befinner dig i Los Angeles den 11 december så har du tur, då bjuds nämligen allmänheten in för att testa den första tunneln helt gratis, dagen efter öppningseventet.

– Öppningseventen den kvällen (10 december) och gratis åkturer för allmänheten dagen efter, skriver Musk på Twitter.

Elon Musk bjuder in allmänheten till att provåka tunneln. Bildkälla: Twitter/Elon Musk

Hawthorne Test Tunnel

Tunneln är företagets första steg i ett tunnelsystem som de hoppas ska kunna bygga på flera ställen i USA. Bland annat planerar företaget en tunnel mellan Washington D.C. och Maryland. Hur lång tid det skulle ta att resa? Cirka 15 minuter, det vill säga ungefär 30 minuter mindre än vad det tar med bil just nu.

Tunnlarna ska i framtiden göra det både smidigare och snabbare att transportera människor över längre sträckor. Och det kommer att gå extremt fort att, i cirka 200 kilometer i timmen kommer människor att färdas mellan punkt A och B.

Vill du ser hur tunneln kommer att fungera? Titta då i spelaren ovan.

Källa: The Boring Company

Nyheter24 har tidigare skrivit om vem som blir SpaceX första rymdturist. Yusaku Maezawa är den som lyckats kamma hem den åtråvärda biljetten. Men biljetten har inte varit billig, läs mer i artikeln.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du våga testa tunneln?
Tack för din röst!
Senaste nytt

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.