Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elon Musks höghastighetstunnel för bilar öppnar i december

Nyheter | 22/10/2018 11:08

Elon Musk och The Boring Company kommer att lansera sin höghastighetstunnel för bilar och pendlare redan i december. Elon Musk bekräftar datumet på Twitter.

Entreprenören och miljardären Elon Musk har bekräftat att hans företag, The Boring Company, kommer att lansera en höghastighetstunnel för bilar och pendlare redan i december. 

– Den första tunneln är nästan klar, skrev Elon Musk på Twitter natten till måndag.

Tweet från Elon Musk.
Elon Musk förklarar att första tunneln snart är redo för allmänheten. Bildkälla: Twitter/Elon Musk

Och om du befinner dig i Los Angeles den 11 december så har du tur, då bjuds nämligen allmänheten in för att testa den första tunneln helt gratis, dagen efter öppningseventet.

– Öppningseventen den kvällen (10 december) och gratis åkturer för allmänheten dagen efter, skriver Musk på Twitter.

Elon Musk skriver ett inlägg på Twitter.
Elon Musk bjuder in allmänheten till att provåka tunneln. Bildkälla: Twitter/Elon Musk

Hawthorne Test Tunnel

Tunneln är företagets första steg i ett tunnelsystem som de hoppas ska kunna bygga på flera ställen i USA. Bland annat planerar företaget en tunnel mellan Washington D.C. och Maryland. Hur lång tid det skulle ta att resa? Cirka 15 minuter, det vill säga ungefär 30 minuter mindre än vad det tar med bil just nu.

Tunnlarna ska i framtiden göra det både smidigare och snabbare att transportera människor över längre sträckor. Och det kommer att gå extremt fort att, i cirka 200 kilometer i timmen kommer människor att färdas mellan punkt A och B.

Vill du ser hur tunneln kommer att fungera? Titta då i spelaren ovan.

Källa: The Boring Company

Nyheter24 har tidigare skrivit om vem som blir SpaceX första rymdturist. Yusaku Maezawa är den som lyckats kamma hem den åtråvärda biljetten. Men biljetten har inte varit billig, läs mer i artikeln.

Hade du våga testa tunneln?