SpaceX grundare Elon Musk skakar hand med Yusaku Maezawa, SpaceX första rymdturist.
Yusaku Maezawa blir SpaceX första rymdturist. - Foto: Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved / Chris Carlson

Han blir SpaceX första rymdturist

Elon Musk har länge försökt utveckla ett sätt att förenkla rymdturism och göra det mer tillgängligt för mänskligheten genom sitt företag SpaceX. Nu har han tagit sig ett steg närmre sitt mål.


Elon Musk har som mål att göra rymdturism mer tillgängligt och genom sitt SpaceX-program har han nu nått ett steg på vägen när den första personen har köpt in sig på en resa ut i rymden. Det är den japanska mode-mogulen och rockartisten Yusaku Maezawa som köpt sig en plats ombord på SpaceX “Big Falcon Rocket”, det rapporterar CNN

Resan, som ska ta fyra-fem dagar enligt Musk, kommer gå runt månen och tillbaka. Maezawas tanke är att ta med sig sex till åtta artister på resan, helt gratis. Vilka namn som ska få följa med på resan kommer Maezawa jobba tillsammans med SpaceX för att få fram. 

-Om jag hör av mig, snälla säg ja, vädjade Maezawa under presskonferensen som hölls under natten till tisdagen. Maezawa sa också att han undrade vad John Lennon, Coco Chanel, Michael Jackson och Andy Warhol hade kunnat skapa om de hade sett månen på nära håll. 

Yusaku Maezawa ska åka runt månen.

Målet är att resan ska genomföras redan 2023. Vad en resa runt månen kan kosta undrar man ju. Dock är summan som Maezawa betalade är inte offentlig. Men det var inte billigt. Yusaku Maezawas är värd 2.9 miljarder dollar enligt Forbes. Maezawa blev uppmärksammad förra året när han betalade 110.5 miljoner dollar för en målning av Jean-Michel Basquiat. Pengar verkar onekligen inte vara ett problem när det gäller Maezawa. 

-Det är inte en obetydlig summa, sa Musk när han frågades om summan som Maezawa betalat. Musk sa också att han inte är helt säker på om resan kommer bli av 2023.

Kostnaden för raketen "Big Falcon Rocket" förväntas nå upp ungefär till 5 miljarder dollar. 

När Elon Musk inte röker gräs i podcasts så jobbar han uppenbarligen hårt för att nå sina mål. Den stora frågan är om Musk kommer lyckas med resan runt månen redan 2023. 

Du kanske även är intresserad av: 

Elon Musk om Marsraketerna: "Vi skjuter upp de första 2019"

SpaceX och Elon Musks nästa mål - internet från rymden

Elon Musk - utbränd och nu behöver Teslas grundare hjälp

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Elon Musk kommer lyckas?
Tack för din röst!