Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappan lät sönernas tänder ruttna – dömd till fängelse

Nyheter | 25/10/2018 18:36

En pappa i Frankrike lät barnen endast dricka Coca-Cola och äta kakor. Nu har han dömts till fängelse efter att barnens tänder har ruttnat.

En pappa i Frankrike har blivit dömd till tre månaders fängelse av domstolen i den franska staden Limoges. Detta efter att han låtit sina söners tänder ruttna, rapporterar BBC. 

Sönerna fick ingen mat 

Under en längre tid ska pappan inte gett sina söner någon riktig mat. I stället ska han bara låtit dem dricka läsk och äta kakor.

– De fick ingenting att äta. De drack endast Coca-Cola, har Carole Papon, representant för brottsofferorganisationen "France Victimes 87", sagt enligt BBC. 

Pappans fruktansvärda beteende ska redan ha gett pojkarna, som inte är mer än tre och fyra år, stora bekymmer!

Den yngsta sonen pratar inte alls och den äldsta sonen har behövt dra ut hela sju (!) tänder eftersom de var alldeles för ruttna för att ha kvar. 

Misskött sina primära uppgifter

Enligt domstolen i Limoges ska den dömde pappan misskött sina primära uppgifter som pappa under två år. Detta mellan 2016 och 2018. Han ska under tiden även ha varit våldsam mot sin fru och båda sönerna, skriver BBC.

Carole Papon säger även att den dömde pappan också ska ha prioriterat sina pengar på helt andra saker än mat och annat som hans barn behöver. 

– Han ser inte allvaret i situationen och alla hans pengar har han spenderat på alkohol, säger hon enligt BBC. 

"Sov på golvet"

Den biträdande åklagaren Bruno Robinet berättar för den franska nyhetsbyrån AFP om den miserabla miljön som familjen har bott i. 

– Det fanns ingen kyl och barnen sov på madrasser utan lakan. Det fanns inte heller några leksaker. Pappan gav dem bara kakor och Cola, har han sagt i AFP, rapporterar BBC.   

Nyheter24 har tidigare skrivit om en mamma som dömdes i Östersund Tingsrätt efter att ha slagit sina döttrar. Det kan du läsa mer om här!


Har du dragit ut en tand någon gång?