Galler och tänder
En pappa i Frankrike har dömts till tre månaders fängelse efter att han låtit sina söners tänder ruttna. - Foto: Pixabay, Fredrik Sandberg / TT

Pappan lät sönernas tänder ruttna – dömd till fängelse

En pappa i Frankrike lät barnen endast dricka Coca-Cola och äta kakor. Nu har han dömts till fängelse efter att barnens tänder har ruttnat.


En pappa i Frankrike har blivit dömd till tre månaders fängelse av domstolen i den franska staden Limoges. Detta efter att han låtit sina söners tänder ruttna, rapporterar BBC. 

Sönerna fick ingen mat 

Under en längre tid ska pappan inte gett sina söner någon riktig mat. I stället ska han bara låtit dem dricka läsk och äta kakor.

– De fick ingenting att äta. De drack endast Coca-Cola, har Carole Papon, representant för brottsofferorganisationen "France Victimes 87", sagt enligt BBC. 

Pappans fruktansvärda beteende ska redan ha gett pojkarna, som inte är mer än tre och fyra år, stora bekymmer!

Den yngsta sonen pratar inte alls och den äldsta sonen har behövt dra ut hela sju (!) tänder eftersom de var alldeles för ruttna för att ha kvar. 

Misskött sina primära uppgifter

Enligt domstolen i Limoges ska den dömde pappan misskött sina primära uppgifter som pappa under två år. Detta mellan 2016 och 2018. Han ska under tiden även ha varit våldsam mot sin fru och båda sönerna, skriver BBC.

Carole Papon säger även att den dömde pappan också ska ha prioriterat sina pengar på helt andra saker än mat och annat som hans barn behöver. 

– Han ser inte allvaret i situationen och alla hans pengar har han spenderat på alkohol, säger hon enligt BBC. 

"Sov på golvet"

Den biträdande åklagaren Bruno Robinet berättar för den franska nyhetsbyrån AFP om den miserabla miljön som familjen har bott i. 

– Det fanns ingen kyl och barnen sov på madrasser utan lakan. Det fanns inte heller några leksaker. Pappan gav dem bara kakor och Cola, har han sagt i AFP, rapporterar BBC.   

Nyheter24 har tidigare skrivit om en mamma som dömdes i Östersund Tingsrätt efter att ha slagit sina döttrar. Det kan du läsa mer om här!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du dragit ut en tand någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.