Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna överlevde sex dagar i öknen – hittades av ren slump

- 02/11/2018, 12:46

En 53-årig kvinna överlevde mirakulöst sex dagar i öknen i Arizona efter att ha kraschat sin bil. Hennes räddning kom oväntat men verkligen i rätt tid.

Mirakel kan faktiskt ske – för det är inte mindre än vad en 53-årig kvinna i Arizona var med om tidigare under oktober. Kvinnan överlevde hela sex(!) dagar i öknen, alldeles ensam, innan hon blev räddad av räddningstjänsten i området, skriver The Guardian.

Kraschade med bilen

Kvinnan fann sig själv i öknen efter att hon tappat kontrollen över sin bil nära staden Wickenburg, Arizona. Enligt den lokala polisen så fick kvinnan vattenplaning och flög, tillsammans med bilen, ned i en 15 meter djup ravin.

53-åringen skadades rejält och höll sig kvar i bilen i flera dagar innan hon gjorde ett försök för att hitta hjälp i närheten. Försöket tog allt för mycket på krafterna och kvinnan hann knappt 460 meter innan hon kollapsade.

Osannolika räddningen

Och man kan verkligen säga att den här kvinnan hade änglavakt när hon till slut kunde hittas av ranchägaren Dave Moralez. Det var nämligen så att han tillsammans med några vägarbetare var i farten med att försöka valla in en ko som var på villovägar när de upptäckte ett hål i ett närliggande staket, skriver The Guardian.

Nyfikna så gick de naturligtvis och kikade varför hålet var där och då fick de även syn på kvinnans kvaddade bil som låg nere i ravinen.

Moralez och vägarbetarna följde ett spår som de hade snappat upp och hittade tillslut och lyckligtvis, kvinnan. Kvinnan hade brutit sina revben, hennes axel hade gått ur led och var kraftigt uttorkad.

Som tur var ringde Moralez och vägarbetarna in en ambulanshelikopter som senare kunde transportera kvinnan till sjukhus för vård.

Hyllas av departementet för allmän säkerhet

Räddarna får även lite kredd, som sig bör, för att de lyckats hitta den 53-åriga kvinnan.

– Tack vare deras fantastiska bedrift så har vi lyckats rädda den här kvinnan, säger Frank Milstead som är direktör för departementet för allmän säkerhet i ett uttalande, skriver The Guardian.

Det har bildats många konspirationsteorier om bombpaketen som skickats i USA. Vi har skrivit allt om de olika teorierna. Här kan du läsa allt om det!