Bränderna i Kalifornien.
44 personer är döda och cirka 6700 hem har förstörts i bränderna i Kalifornien. - Foto: Foto: Hector Amezcua/The Sacramento Bee via AP/TT, AP Photo/Ringo H.W. Chiu.

Fler dödsfall i Kalifornienbränderna: 44 döda och 100 saknade

Igår rapporterades det om att 31 människor omkommit och 200 saknades efter bränderna som nu klassas som de dödligaste i Kaliforniens historia. Under tisdagsmorgonen har dödssiffrorna stigit till 44 avlidna.


I torsdags blossade tre olika bränder upp i olika delar av Kalifornien. 

Skogsbränderna räknas nu som de värsta i Kaliforniens historia – både i förhållande till dödsfall och till förlorad mark och egendom, enligt CNN. 

Under tisdagsmorgonen räknas dödsfallen till 44, en siffra som tros kunna stiga då 100 människor fortfarande rapporteras saknade, enligt CNN. De tre skogsbränderna ska sammanlagt ha brett ut sig på mer än 722 kvadratmeter mark och förstört cirka 6 700 hem.

Camp Fire, den mest utbredda av de tre skogsbränderna, har under måndagskvällen kunnat tyglas med cirka 30 procent, enligt CNN. Skogsbranden har spridit sig i Butte County. 

Staden Paradise, som är en av städerna som Camp Fire dragit igenom, är den plats som drabbats värst. Enligt rapporter ska nästintill hela staden vara nedbrunnen. Cirka 52 000 personer har i nuläget tvingats evakuera Butte County, enligt CNN. 

Wolsey Fire, som är den näst största av de tre bränderna, har även den kunnat tyglas med 30 procent. Los Angeles, Malibu och Ventura är några av de områden som drabbats av Wolsey Fire. Cirka  200 000 personer har tvingats lämna sina hem för att evakuera elden, enligt CBS News.  

Hill Fire, som är den minsta av bränderna, har under måndagsnatten tyglats med hela 85 procent, enligt CNN.

Allt som allt har cirka 300 000 personer evakuerats för att undkomma elden. De allra flesta av de evakuerade, 170 000 personer, befinner sig i Los Angeles i väntan på att läget ska förbättras, enligt CNN

På sociala medier delar boende i de drabbade med sig av videos av förödelsen. I filmerna syns det hur elden slukar hus, skog och allt annat i sin väg. Se videon som Brynn Parrot Chatfield fångade, när hon flyr lågorna tillsammans med sin familj.

Någon som haft en del att säga om bränderna har varit USA:s president Trump. Han menar att skogsbränderna skötts dåligt – något som brandmännen som bekämpar elden inte håller med om. Här kan du läsa deras svar på tal till presidenten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.