Sedan två år tillbaka har ungdomar i Indonesien kokat bindor och blöjor för att dricka vattnet och bli höga.
Ungdomar i Indonesien kokar använda bindor och blöjor sedan 2016 för att dricka vattnet och bli höga. - Foto: Unsplash

Ungdomar kokar använda bindor – för att bli höga

​Marijuana och hasch är något många har hört om och känner till. Men ett gäng ungdomar i Indonesien har tagit en mer kreativ riktning – de kokar använda bindor för att sedan dricka det kokade vattnet med målet att bli höga.


Tänk dig att lägga ner använda bindor i en kastrull med vatten, ställa det på spisen och låta det koka upp sig en stund. Sila ut bindorna och hälla upp det bruna kokade, rykande vattnet i ett glas och ta dig en klunk. Ja, för just så gör just nu en grupp ungdomar i Indonesien. 

Indonesiens nationella drogorganisation (BNN) säger att kemikalierna, bland annat klorin, i bindorna gör att den som dricker det kokade vattnet får en känsla av att flyga och hallucinera. Det ska påminna om rus man får från andra specifika preparat.

Kokar även använda blöjor

Men att koka använda bindor räckte tydligen inte, utan ibland hamnar även smutsiga blöjor i kastrullen, tillade BNN. 

– De använda bindorna hittar ungdomarna i soppkorgar, som de sedan kokar. Efter att det har svalnat lite så dricker de upp vattnet, berättar Senior kommendör Suprinarto, VD för BNN i Central Java.

Men är det lagligt?

Den sjuka trenden har tagit sitt grepp om ungdomarna, som letar efter ett billigt och lagligt sätt att bli höga.

Men trots att det inte finns några bestämmelser kring detta så har lokalpolis arresterat tonåringar som påstår sig vara höga att ha druckit kokat vatten med bindor och blöjor, skriver Straits Times.

Tydligen funnits ett tag

Jimy Ginting, som förespråkar säkert drickande, säger att det faktiskt inte är ett nytt fenomen. Redan 2016 så påträffades det en grupp tonåringar i Belitung som kokade blöjor och bindor.

– Jag vet inte vem som startade allting, men jag vet att det började för ungefär två år sedan. Det finns ingen lag för det än så länge. Det finns det inte heller för de unga som blandar myggspray med hostmedicin för att bli fulla, berättar Jimy Ginting enligt Straits Times.

Att ungdomar kokar bindor för att bli höga är inte den enda konstiga saken folk har för sig. Till exempel turister som varit på semester och tar sina klagomål till en helt annan nivå. Läs de konstigaste klagomålen här. Och här har du en samling av de galnaste, mest kreativa och minst sagt komiska smugglingsförsöken som fångats på bild.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du testa?
Tack för din röst!