Måndag 24 Jan
Stockholm

Fyraåring misstänks ha våldtagits 50 gånger – på väg till förskolan

Förskola. Sexuellt övergrepp. Fyraåring.
En fyraåring misstänks ha våldtagits på väg till och från förskolan. Foto: Foto: Tomas Oneborg, Magnus Hjalmarson Neideman / TT

Ett rättsfall gällande fyraårig pojke i Danmark väcker starka känslor. En 48-årig man misstänks för att ha våldtagit barnet upp till 50 gånger på en allmän toalett – på väg från och till pojkens förskola.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett fall av misstänkt sexuellt övergrepp har fått stor uppmärksamhet i Danmark. Fallet gäller ett fyraårigt barn som tros blivit utsatt för våldtäkt omkring 50 gånger – på väg från och till förskolan, enligt danska BT. 

Den misstänkte förövaren är en 48-årig dansk man som är en närstående till barnets familj, och som under ett års tid följde barnet till förskolan, skriver BT. 

Sexuella övergrepp i allmän toalett

Det är alltså under den tid, innan och efter förskolan, som övergreppen och våldtäkten ska ha skett på en allmän toalett i Ishöj, söder om Köpenhamn. Och idag under måndagen inleds fallet i domstolen i Glostrup.

Övergreppen tros ha pågått mellan oktober 2011 till oktober 2012. Mannen ska då bland annat ha tvingat barnet att utföra oralsex, själv utfört oralsex på barnet, och även penetrerat barnet vid flera tillfällen.

I nuläget är det oklart vilket sorts straff åklagaren yrkar för, men enligt BT så kan det handla om ett straff på obestämd tid. Man måste först utreda om mannen lider av en psykisk störning eller inte. 

Mannen ska ha hotat barnet

Mannen ska ha hotat med att han skulle bita barnets mamma, svägerska och storebröder om han berättade något för någon.

Den 48-årige mannen förnekar själv att övergreppen ska ha ägt rum, enligt BT

Förra månaden kom anklagelser om övergrepp på en svensk friskola. Enligt vittnesmålen ska ett flertal lärare, under en längre tid, ha gjort övertramp och begått sexuella övergrepp på elever. Läs om det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela