Bodybuilder Daniel och ett pixlat ruttet ben
Bodybuilder i Thailand samlar in pengar för sitt ruttna ben - Foto: Faksimil Instagram @bodybuilderinthailand

28-årige Daniel testade steroider – nu ruttnar hans ben bort

VARNING FÖR STARKA BILDER. Bodybuildern Daniel Marquis, 28, lever i Thailand och provade på steroider för att få en superkropp. Nu ruttnar hans ben bort.


Kanske har det hänt att man hört skräckhistorier om anabola steroider förut? Det finns ju nämligen en del bieffekter som man som användare av preparatet kan råka ut för. Exempelvis kan det föra med sig en förhöjd risk av blodproppar, högt kolesterol och blodtryck, lever- eller njursvikt, stroke men också hjärtinfarkter.

Förutom dessa bieffekter som faktiskt kan vara livsfarliga, så kan män som använder anabola steroider även drabbas av:

  • Infertilitet
  • Förminskade testiklar
  • Försämrad spermieproduktion
  • Kraftigt håravfall
  • Allvarlig akne
  • Erektionsproblem
  • Ökad risk för prostatacancer

Cell- och vävnadsdöd

Men det som hänt Daniel Marquis, 28, är något annat. Han har drabbats av en otäck och kraftig infektion i benet. Det kallas nekros och är en sjuklig cell- och vävnadsdöd. Det sprider sig och huden på hans ben håller på att bokstavligen ruttna bort.

Allt började med en liten spruta för honom, i hopp om att bygga sina muskler. 

Daniel är från Kalifornien, USA, men är nu bosatt i Thailand. Han ber nu om hjälp på en insamlingsida för att skrapa ihop pengar som ska täcka hans sjukvårdskostnad. Han har redan opererats en gång i Colombia, men operationen misslyckades och infektionen sprids längs benet.

Den operationen kostade 91 500 kronor och betalades helt från egen ficka. Men nu är pengarna slut, så fortsatt behandling är inte möjlig för tillfället, då Daniel helt enkelt inte har råd. 

Daniel ber om hjälp

Eftersom de kommande operationerna antagligen kommer vara dyrare än den första så ber nu Daniel om hjälp.

"Snälla, hjälp mig. Dela det här på alla dina sociala medier. Jag har ingenstans att vända mig", skriver han desperat på insamlingssidan i hopp om att folk ska skänka pengar. 

Varför det kostar Daniel så mycket med vård är för att han saknar hälso- eller sjukförsäkring. Så nu är han pank och desperat. Tillståndet är riktigt illa både fysiskt och psykiskt, och infektionen blir bara värre. 

”Operationen misslyckades och gjorde mig samtidigt pank. Snittet i mitt ben har öppnats och nu har ny hud drabbats av nekros som växer”, skriver Daniel.

Otäcka bilder på bodybuildern Daniels infekterade ben. Bildkälla: Instagram @bodybuilderinthailand

För fler bilder på det infekterade benet, se videon ovan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att kvinnor bajsar mer sällan än män. Det finns en hemsk orsak till varför och det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Thailand?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.