Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

All flygtrafik stoppad på Heathrow – misstänkt drönare

- 08/01/2019, 19:18 -

Under tisdagen rapporterades det att en drönare setts flyga nära Heathrow, som är en stor flygplats väst om London, Storbritannien. All flygtrafik stoppades helt och hållet strax efter klockan 18.

På bara några veckor är det andra gången som en stor flygplats i Storbritannien drabbats av något liknande.

Det är alla avgångar som har ställts in, men ankommande flygplan tillåts att landa. Men det var alltså all trafik på norra banan (en av två startbanor) som ställdes in helt.

Orsaken ska vara iakttagelser av drönare vid Heathrow, rapporterar Dagens Nyheter.

”För närvarande undersöker vi en drönariakttagelse vid Heathrow och arbetar i nära samband med Metropolitan Police för att hindra alla hot mot säkerheten. Som en förebyggande åtgärd har vi stoppat alla avgångar medan vi utreder”, säger en talesperson för flygplatsen i ett skriftligt uttalande, enligt The Guardian.

Trafiken återupptogs igen vid 19.15 av några plan som lyfte. Men den totalt avstängda trafiken ledde till att de plan som lyft blev omkring 90 minuter försenade. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om när ett flygplan körd in i en vägg på Arlanda. Det kan du läsa mer om här.

Har du varit i London?