Karta över Arlanda
Ett flygplan har kört in i en vägg med vingen på Arlanda - Foto: Googlemaps / Pixabay

Ett flygplan har kört in i en vägg på Arlanda

Under onsdagskvällen har ett flygplan kört in med ena vingen i en vägg på Arlanda. Ännu finns inga rapporter om personskador.


Det var strax före 18 under onsdagskvällen som flygplanet körde in med ena vingen i en byggnad på Arlanda. Tanken var att planet skulle in till terminal 5.

Och exakt vad det är som hänt utreds just nu.

– Vi håller fortfarande på och jobbar på plats, säger Mats Almqvist vid Stockholmspolisen en knapp timme efter olyckan, skriver Aftonbladet.

Mobil trappa

Enligt polisen verkar det som att flygplanet har krockat via en mobil trappa. Byggnaden som flygplanet ska ha kört in i, verkar röra sig om en byggnad som ska rivas.

Kaos

Ett vittne på plats berättar att det är fullständig kaos på Arlanda.

– Det är fullt med polisbilar, brandbilar, you name it, allting. Jag såg att: “shit vingen sitter fast I väggen, sånt händer ju inte”, säger ett vittne till Aftonbladet.

Men på plats verkar det vara en obehaglig stämning enligt ett vittnet. 

– Det är en väldigt obehaglig stämning, folk är uppjagade och det snackas en hel del här, säger hen till Aftonbladet.

Passagerare ombord

Enligt Aftonbladet var det 179 passagerare ombord på planet som kört in i väggen. Men enligt polisen ska ingen ha kommit till skada. 

Bekräftat

– Jag kan bekräfta att det har skett en händelse med ett Air India-plan på Arlanda, säger Alma Johanson på Swedavias presstjänst till Expressen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en flygplanskrasch i Tyskland där tre personer miste livet. Det kan du läsa mer om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på Arlanda?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Port sprängd i flerbostadshus i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år och lämnar minusräntan. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Österåker: Polisen rapporterar om detonation

1 timme sedan
"Explosion vid flerfamiljshus i Åkersberga.", skriver polisen på sin hemsida.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.