Donald Trump 2004 och Donald Trump 2019. Kollage.
Ett gammalt klipp på Donald Trump har dykt upp. - Foto: Twitter/AP

Här är 15 år gamla videon Donald Trump inte vill du ska se

Klättra över murarna du möter i ditt liv. Eller hur var det nu? En video från 2004 där Donald Trump pratar om murar har fått folk att skratta.


Ingen är väl just nu så förknippad med murar som USA:s president Donald Trump? Hans murbygge mot Mexiko har inte bara splittrat opinionen i landet, konflikten har också gjort att hela amerikanska statsapparaten stängts ner. 

Redan i sin presidentvalskampanj 2016 pratade Trump om att bygga en mur vid USA:s södra gräns. 

– Jag skulle bygga en fantastisk mur, och ingen bygger murar bättre än vad jag gör, tro mig, jag bygger dem väldigt billigt. Jag kommer bygga en fantastisk mur på vår södra gräns och jag kommer få Mexiko att betala för den, sa Trump i sin kampanj. 

Anledningen var att hålla folk från Mexiko borta.

– När Mexiko skickar sitt folk skickar de inte sina bästa. De tar med sig droger, de tar med sig brottslighet. De våldtar, sa Trump i ett historiskt tal under sin presidentvalskampanj. 

Men nu har ett klipp från 2004 fått stor uppmärksamhet. I klippet håller Donald Trump ett inspirerande tal inför avgångsklasserna på Wagner College på Staten Island i New York. 

Där pratar den blivande presidenten om murar – och vad man borde göra med dem. Kolla på klippet längst upp för att höra vad han säger!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad brukar du göra med murar
Tack för din röst!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.