Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Explosion i Mexiko – minst 66 döda och många skadade

- 19/01/2019, 09:07 -

Under natten till lördag, svensk tid, har en oljeledning exploderat i Mexiko. Över 71 personer har skadats och minst 66 personer har mist livet.

Tio mil norr om Mexiko, i staden Hidalgo, gjorde tjuvar hål i en oljeledning. Bara några timmar senare inträffade en explosion, rapporterar Aftonbladet.

I skrivande stund är det över 71 personer som skadats och minst 66 personer som fått sätta livet till, rapporterar Dagens Nyheter.

Orsaken är att oljeledningen, som det nu är hål i, läcker. Det i sin tur ledde till att en stor brand brutit ut. 

Samlar olja i hinkar

Lokalbefolkning har kommit till platsen för att hjälpa till genom att samla upp den läckande oljan. För att samla ihop den använder de sig av hinkar.

– Den preliminära rapporten jag har fått är väldigt allvarlig. De säger till mig att 20 personer har dött och att 54 är skadade, säger Omar Fayad, guvernör för Hidalgo i Mexiko, rapporterar Reuters

Han fortsätter:

– Det vi vet är att det var ett ställe för bränslestölder, och myndigheterna var medvetna om det.

"Kommer inte ge upp kampen"

Just nu utreds över 1700 fall av bränslestölder i Mexiko, då det vuxit enormt på den svarta marknaden. 

Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador har tidigare uttalat sig om att han "inte kommer ge upp kampen" mot de gäng som stjäl bränsle genom att göra hål i oljeledningar. Nu har han uppmanat Mexikos myndigheter att hjälpa offren för explosionen, rapporterar Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om familjen Sharp som var på semester i Mexiko. Hela familjen gick och la sig – och vaknade aldrig mer. Nu vet polisen varför. Det kan du läsa mer om här.

Har du varit i Mexiko?