Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familjen gick och la sig men vaknade aldrig – nu vet polisen varför

- 10/04/2018, 08:40 -

Familjen Sharp från USA reste till Tulum i Mexiko för att njuta av en semester tillsammans. Men några dagar senare så hittades de fyra familjemedlemmarna döda. Nu har polisen kommit fram till den tragiska dödsorsaken.

Familjen Sharp från Iowa i USA gick och la sig som vanligt efter en semesterdag i Mexiko, men de hade ingen aning om att det skulle bli det sista de gjorde. Familjen vaknade aldrig upp igen.

De åkte till Tulum i Mexiko för att njuta av en semester tillsammans. Men när familjen inte delade med sig av semesterbilder blev släkten hemma i USA oroliga. Kevin Sharp, 41, Amy Marie Sharp, 38, och deras två barn Sterling och Adrianna, som var 12 och 7 år, hittades döda några dagar senare i lägenheten de hyrde. 

– Såvitt jag vet gick de och la sig och aldrig vaknade igen, säger Amys kusin Jena till ABC News. 

Nu har polisen kommit fram till vad dödsorsaken var. Familjen dog av en giftig gas som av någon anledning funnits i lägenheten. Teamet som undersökte lägenheten med skyddsdräkter och masker hittade en defekt varmvattenberedare. 

Familjen Sharp dog på semestern i Mexiko
Familjen Sharp. Bildkälla: Facebook

De initiala obduktionerna som genomfördes nära Playa del Carmen visar att familjemedlemmarna dog av kvävning efter att ha andats in propan, skriver Des Moines Register

– Det var en läcka, och det (gasen) kom direkt från tvättstugan där det inte fanns någon ventilation alls, säger Christopher Martinez som leder undersökningen, till tidningen. 

Polisen gick tidigare ut med att familjen troligtvis dött mellan 36 och 48 timmar innan de hittades, men nu menar utredaren att det inte är fastställt. Om personen som ägde lägenheten kommer att hållas ansvarig för olyckan är i nuläget oklart, skriver danska Metroxpress

Tidigare i år rapporterade media runt om i världen om de 13 syskonen som hittades fastkedjade i hus i Perris, här kan du läsa mer om det. Efter ett tag kom det även fram nya skrämmande detaljer om syskonen – läs mer om det här

TV: Videon visar när syskonen i Kalifornien flyr från huset där de var fastkedjade

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om liknande fall?