Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hundvalpen Remi släpades bakom en bil – överlevde mirakulöst

- 22/02/2019, 19:53

En man räddade en hundvalp som var fastspänd i dragkroken och släpades bakom en bil. Hunden skadades och hamnade i koma under en vecka. Varning för starka bilder!

Den 10 februari i Brisbane, Australien, fick Happy Tails Animal Rescue ett overkligt samtal. En man bevittnade en hundvalp, fastspänd i en dragkrok som släpades efter en bil. 

Hjälten lyckades få stopp på bilen, knöt loss Remi och skyndade sig till veterinären för att rädda hennes liv. 

Hundvalpen hamnade i koma och veterinären trodde att Remis chanser till att överleva var minimala.

Samlar in pengar för Remi

Mot alla odds lyckades Remi överleva. Nu kommer hon genomgå behandlingar som beräknas kosta cirka 30 000 kronor. 

Därför startade Happy Tails Animal Rescue en insamling där de hoppas samla ihop pengarna. Redan efter två dagar hade de samlat ihop cirka 90 000 kronor.  

"Vi kunde inte låta den här lilla valpen dö en smärtsam död, bara för en elak handling av en människa. Vi döpte henne till Remi efter hjältens namn och lovade att vi skulle ge henne den bästa chansen att överleva", skriver de i insamlingen

Allvarliga skador

Daily mail skriver att hon troligtvis har en bruten käke, benskador, öppna sår och på en tass hade trampdynan försvunnit helt. På bilderna går det se Remis fysiska skador. 

På bara två dagar har de samlat in cirka 90 000 kronor. Bildkälla: Gofoundme

Veterinärerna var oroliga över Remis svaga senor. Hon kommer behöva att besöka en sjukgymnast för bli återställd. 

Bland annat skadades Remis tassar i händelsen. Bildkälla: Gofoundme

Remi kommer få äta smärtstillande medicin och antibiotika eftersom det finns en hög infektionsrisk. Hon kommer transporteras till specialister för ytterligare behandling och troligtvis opereras. 

Vill du läsa mer om hundar? 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en hunden Ruby som avled efter att ha ätit ägarens chokladkakor. Det kan du läsa om här.