Emma, 17, berättar om könskorrigeringen: "Ska bli härligt"

Emma har hundratusentals följare på Youtube, om bara några månader kommer Emmas dröm att gå i uppfyllelse. Då ska hon få operera sitt underliv.


Redan som liten förstod Emma Ellingsen från norska Tønsberg att något inte stod rätt till. Åtta år gammal insåg hon att hon var född i fel kropp. 

Nu, tio långa år senare, ska hon äntligen få göra sin könskorrigering. 

– Operationen kommer att göra mig hel. Jag tänker att det är något jag måste göra, det kommer vara härligt att kunna gå omkring i en vanlig bikini eller baddräkt, säger Emma till norska TV2.

Youtubern Emma Ellingsen.

Emma Ellingsen är en av Norges mest kända influencer, sammanlagt har hon över 20 miljoner visningar på sina videos, och hundratusentals följer hennes kanal. 

Framförallt har Emma på ett modigt och naturligt sätt lyft fram transungdomars vardag i Norge. 

– Det är viktigt för transpersoner att synas för vi är också människor. Vi förtjänar att kunna leva ett liv där folk accepterar oss för våra val och för vilka vi är, sa Emma i en intervju med Nyheter24 för ett par år sen. 

När Emma var 16 började hon ta hormontillskott för att påbörja den livsviktiga förändringen. Youtube-fansen har fått följa med på hela resan. 

– Jag har fått lite bröst, och haft lite humörsvängningar, berättade Emma i ett norskt tv-program som gjordes ett tag in i hormonbehandlingen. 

Och nu när 18-årsdagen närmar sig kommer även Emmas underliv att opereras. 

– Det kommer att fungera bra, precis som att vara född med en vagina fast man inte får mens, säger Emma till TV2. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!