Pojke, flicka, Grand theft auto.
En 12-årig pojke i England våldtog sin syster vid upprepade tillfällen. - Foto: Shutterstock (Montage)

12-åring våldtog sin 6-åriga syster – "för att härma GTA"

En 12-årig pojke från Swindon, England har sexuellt förgripit sig på sin 6-åriga syster vid upprepade tillfällen. Enligt honom själv var ett av övergreppen ett försök att efterlikna något han sett i spelet Grand Theft Auto.


I Swindon, England har en pojke våldtagit sin 6-åriga syster vid upprepade tillfällen. Pojken, som är 12 år gammal, menar att han vid en av tillfällena hade sett en sexuellt akt i tv-spelet Grand Theft Auto och försökt efterlikna handlingen, rapporterar Independent. 

I det populära spelet som har en 18-årsgräns kan man bland annat köpa prostituerade och utföra en mängd olika handlingar med denne, något som sedan spelets lansering 2014 mötts med en hel del kritik från olika håll. 

6-åringen våldfördes på flera gånger

Pojken ska ha våldfört sig på sin lillasyster vid upprepade tillfällen, bland annat på julafton. Övergreppen ska ha skett medan vuxna befann sig i ett annat rum, eller sov. 

En incident ska enligt pojken ha skett efter att han sett en sexuell handling i spelet, men det är oklart exakt vilken specifik handling i spelet som han ska ha försökt imitera. 

Fick hjälp via skolan

Övergreppen upptäcktes efter att flickan berättat om dem för en vän på skolan, som sedan berättat för en lärare.  

I rätten erkände pojken till tre fall av våldtäkt, och ett fall där han uppmanat flickan att delta i en sexuell aktivitet. Åklagaren menade att det hela grundade sig i att pojken sett pornografiskt innehåll och själv ville undersöka hur det var. 

Har flyttats till terapianläggning

Pojken befinner sig i nuläget på en terapianläggning och kommer att befinna sig där under en tid som rätten har bestämt. En överenskommelse har gjorts, och den innebär att brottet kommer att strykas från  hans register om han stannar på anläggningen under den tiden som rätten bestämt. 

Enligt pojkens försvarsadvokat är en anläggningen ett tillfälle för den unga mannen att hamna på rätt spår. Och i rätten meddelade han att pojken öppnat upp sig för personal och fungerat bra med dem. 

När pojken frågades av domaren om han själv tror att han kommer att kunna begå samma brott igen, så svarade pojken: 

– Jag skulle stoppa mig själv, jag har lärt mig att det är fel, skriver Independent

Läs även: 

Annas bror utsatte henne för övergrepp – här är hennes berättelse

Nej, våld i datorspel och film gör oss inte mer våldsamma

Svensk lärare anklagades för att ha sexuellt ofredat elever på olika skolor – fortsatte jobba i åtta år

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.