Madeleine McCann
Ett nytt vittne i fallet Madeleine McCann. - Foto: AP Photo/Sang Tan, Privat

Nya vittnet berättar: Såg mystisk man när Madeleine McCann försvann

Det är snart tolv år sedan 3 år gamla Madeleine McCann försvann spårlöst under en semester i Portugal. I en ny dokumentär avslöjar nu ett vittne vad hon egentligen såg den där kvällen.


Fallet Madeleine McCann har skakat en hel värld, och trots att det snart är tolv år sedan den treåriga flickan försvann från ett semesterhotell i Portugal, tror många att hon fortfarande kommer att hittas vid liv. 

I en ny dokumentär om fallet har det kommit fram ny information. Nu träder ett nytt vittne fram – med information som kan vara avgörande för sökandet. 

Bodde i rummet ovanför

Det är Carole Tranmer, som bodde i rummet ovanför paret McCann dagen då Madeleine försvann, som menar att hon såg en ”kringstrykande person” timmar innan försvinnandet. 

– Hon sa att hon tittade ut genom fönstret och såg att någon smög omkring vid lägenheterna och försiktigt stängde grinden bakom sig. Att mannen såg sig omkring och gick snabbt därifrån, säger utredaren Anthony Summers, som pratat med Tranmer. 

Den kusliga iakttagelsen ska ha gjorts samma dag som Madeleine McCann försvann, skriver The Mirror. 

Tranmer har också berättat att mannen smög omkring försiktigt, ”som att han inte ville att någon skulle se honom”. 

Den mystiska teorin

En annan teori som framkommit i dokumentären är att föräldrarna ska ha råkat ta livet av Madeleine genom att ge henne för mycket Calpol (liknande svenska Alvedon). 

Men alla teorier om att de ska ha varit inblandade i Madeleines försvinnande har förkastats. Den teorin saknar helt och hållet trovärdighet.

Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007. Än idag tror polisen att hon är vid liv och att man kommer hitta henne. Läs mer om det här!

Läs också om när Madeleine McCanns barnflicka bröt tystnaden – och för första gången avslöjade vad som verkligen hände den där kvällen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt fallet om Madeleine McCann?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.