Torsdag 30 Jun
Stockholm

Nya vittnet berättar: Såg mystisk man när Madeleine McCann försvann

Madeleine McCann
Ett nytt vittne i fallet Madeleine McCann. Foto: AP Photo/Sang Tan, Privat

Det är snart tolv år sedan 3 år gamla Madeleine McCann försvann spårlöst under en semester i Portugal. I en ny dokumentär avslöjar nu ett vittne vad hon egentligen såg den där kvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Fallet Madeleine McCann har skakat en hel värld, och trots att det snart är tolv år sedan den treåriga flickan försvann från ett semesterhotell i Portugal, tror många att hon fortfarande kommer att hittas vid liv. 

I en ny dokumentär om fallet har det kommit fram ny information. Nu träder ett nytt vittne fram – med information som kan vara avgörande för sökandet. 

Bodde i rummet ovanför

Det är Carole Tranmer, som bodde i rummet ovanför paret McCann dagen då Madeleine försvann, som menar att hon såg en ”kringstrykande person” timmar innan försvinnandet. 

– Hon sa att hon tittade ut genom fönstret och såg att någon smög omkring vid lägenheterna och försiktigt stängde grinden bakom sig. Att mannen såg sig omkring och gick snabbt därifrån, säger utredaren Anthony Summers, som pratat med Tranmer. 

Den kusliga iakttagelsen ska ha gjorts samma dag som Madeleine McCann försvann, skriver The Mirror. 

Tranmer har också berättat att mannen smög omkring försiktigt, ”som att han inte ville att någon skulle se honom”. 

Den mystiska teorin

En annan teori som framkommit i dokumentären är att föräldrarna ska ha råkat ta livet av Madeleine genom att ge henne för mycket Calpol (liknande svenska Alvedon). 

Men alla teorier om att de ska ha varit inblandade i Madeleines försvinnande har förkastats. Den teorin saknar helt och hållet trovärdighet.

Madeleine McCann försvann den 3 maj 2007. Än idag tror polisen att hon är vid liv och att man kommer hitta henne. Läs mer om det här!

Läs också om när Madeleine McCanns barnflicka bröt tystnaden – och för första gången avslöjade vad som verkligen hände den där kvällen.

Har du följt fallet om Madeleine McCann?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.