Fest, människor
I Palma på Mallorca kan du få höga böter om du är full! - Foto: Joan Llado/AP/TT

Här är semesterorten där en fylla kan kosta dig 30 000 kronor

Berusade turister har länge varit ett problem för invånarna i Palma på Mallorca, Spanien. Nu höjer staden bötessumman för den som är för full på stadens gator. Beloppet? 30 000 kronor!


Sommar, värme, sol och en iskall drink – en svårslagen kombo för många. Ännu godare kan den där drinken smaka om man är på semester och det är lätt att det blir en och annan för mycket i bland. 

Men nu får turister passa sig – i alla fall de som besöker staden Palma på Mallorca i Spanien. Från och med den 1 april kommer den som är lite för berusad få en saftig böter (och nej, det är inget april-skämt).

Därför kan man få böta 

Mallorca har länge varit en populär destination för partyglada personer att åka till, speciellt för oss i norra Europa. Samtidigt bidrar turisterna till ett stort problem då fulla turister samlas och slåss på gatorna och att lokalbefolkningen vaknar upp till spyor, krossat glas och skadegörelse, rapporterar BBC

Palma har valt att införa restriktioner för att staden inte bara ska vara en stad dit man åker för att festa, utan för att också njuta av lugnet och kulturen. 

– Vi vill försöka få en högre kvalitet för turismen – för de människor som vill njuta av staden och kulturen, inte bara komma hit för att bli full på stranden. Lokalbefolkningen har sagt i åratal att något måste göras, säger Alexandra Wilms, talesperson för Balearic Tourism Ministry, till BBC

Så här mycket får du böta 

Det kan bli en dyr semester för den som partar till det. Är du för full kommer du nämligen få böta 30 000 kronor! Detta är en extrem ökning från det tidigare beloppet som låg på 4 000 kronor. 

Barer, klubbar och restauranger kan också åka dit – de får nämligen inte sälja någon alkohol på gatorna. Dessutom kommer de mest populära barerna längs vattnet även sluta med "happy hour". 

De nya restriktionerna och bötesbeloppen gäller för Playa de Palma och fyra centrala zoner i Palma.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den fem meter långa vithaj som i sommaren 2018 upptäcktes utanför Mallorca. Det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att festa när du är utomlands?
Tack för din röst!