Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emmalouise, 18, vaknade höggravid – födde 45 minuter senare

- 05/04/2019, 20:06

Artonåriga Emmalouise gick och la sig precis som vanligt, men vaknade upp med en stor kula på magen. Fyrtiofem minuter senare födde hon barnet som hon inte visste att hon väntade.

Artonåriga Emmalouise från Glasgow gick och la sig precis som vanligt. När hon vaknade upp hade hon till sin stora förvåning en kula på magen. I chock ropade hon på sin farmor. "Du är definitivt gravid" sa farmorn när hon såg henne. 

Fyrtiofem minuter senare födde Emmalouise sin dotter. 

Emmalouise Leggate
Artonåringen förstod inte att hon var gravid innan hon plötsligt fick en kula på magen. Bildkälla: Facebook/Emmalouise Leggart

Misstänkte inget

Emmalouise säger att hon inte misstänkte en graviditet alls. Inte bara för den saknade graviditetskulan, utan också för att hon använde p-piller, skriver brittiska The Sun. 

– Jag gick upp lite i vikt men den var fördelad över hela kroppen, min mage växte aldrig, säger hon. 

Angående den uteblivna mensen säger hon att hon inte blev misstänksam eftersom det är en vanlig sidoeffekt av p-piller.

Emmalouise Leggate
Emmalouise trodde att hennes mens försvann på grund av hennes p-piller. Bildkälla: Facebook/Emma Louise Leggate

Förlöste barnet i bilen

Emmalouise och hennes farmor åkte chockade till närmaste sjukhus. Men de hann inte långt. Redan på sjukhusparkeringen fick Emmalouise värkar. 

Farmorn sprang då in i sjukhuset för att hämta hjälp, men när hon och en barnmorska kom tillbaka hade Emmalouise redan fött barnet helt själv i baksätet av bilen. 

Emma Louise Leggate
Den lyckliga familjen idag. Bildkälla: Facebook/Emmalouise Leggate

Orolig för bebisens hälsa 

Förvirrad men lycklig blev sen Emmalouise orolig för bebisens hälsa. Hon och bebisen flyttades direkt in till sjukhuset för en hälsoundersökning, men där visade det sig att barnet var helt frisk. 

Emmalouise leggate
Bebisen och mamman mådde bra trots den snabba förlossningen. Bildkälla: Facebook/Emmalouise Leggate

Efter att ha pratat med en doktor kan Emmalouise konstatera att hon troligtvis inte fick en typisk graviditetsmage på grund av hur bebisen låg i magen, vilket var närmare den nedre ryggen. 

Bytt preventivmedel 

Även om Emmalouise och hennes pojkvän beskriver den lilla bebisen som "det bästa som har hänt dom" vill de inte ha en till överraskningsbebis. Därför har Emmalouise bytt preventivmedel till en spiral. 

– Men jag ser i framemot att få berätta för Ciara varför det står "sjukhusparkering" på hennes födelsebevis, berättar hon skämtsamt, enligt The Sun.

Apropå galna graviditeter, läs vår artikel om Jessica som blev gravid när hon redan var gravid här!


Känner du någon som är gravid?