Torsdag 22 Februari 2024
Smuggling
En man skulle smuggla kokain men dog till följd av överdos - Foto: Pixabay

Man smugglade 246 påsar kokain på flyg – dog av överdos

En japansk man skulle smuggla en stor mängd kokain mellan Colombia och Japan under fredagen, men började få kramper och dog till följd av överdos.


En 42-årig man skulle resa mellan Colombia och Japan under fredagen. 

Efter att flyget hade mellanlandat i Mexico City var de kort efter tvungna att nödlanda då mannen upplevde starka kramper.

Personal på flygplanet kontaktade vårdpersonal, som klev ombord efter nödlandningen och förklarade honom död.

Mannen skulle resa från Colombia till Japan. Bildkälla: Pixabay

246 påsar kokain i magen

När en obduktion gjordes fick de en chockerande syn – mannen hade 246 påsar kokain i magen. Påsarna var ungefär lika stora som ett vanligt frimärke.

Obduktionen visade att den 42-årige mannens hjärna hade svullnat upp till följd av en överdos och att det var orsaken till mannens död, rapporterar Aftonbladet.

Vanligt tillvägagångssätt

Detta sätt att smuggla droger på är en vanlig strategi för narkotikakarteller. De låter sina kurirer svälja drogerna och på så sätt smuggla dem inuti kroppen. 

Nyheter24 har även skrivit om några av världens sjukaste smugglingsförsök, det kan du läsa mer om här!

/
Senaste nytt

Ytterligare stämning i guldtvisten

Kluriga knep för de 120 000 som fick höjd skatt i januari

Fler än någonsin – en miljon svenskar, räknas i dag som höginkomsttagare. Det är en ökning med 120 000 löntagare i januari. Och det finns ett par knep för att åtminstone delvis undkomma den statliga inkomstskatten.

Svinpestområde öppnar för allmänheten

Den afrikanska svinpesten är i stort sett borta från området runt Fagersta. Nu öppnas kärnområdet för allmänheten och i ytterområdet blir det tillåtet med flera skogsåtgärder igen, meddelar Jordbruksverket.

Oförändrad ränta i Turkiet

Turkiets centralbank lämnar styrräntan oförändrad på 45,0 procent. Det låg i linje med analytikerkårens förväntningar, enligt Bloombergs sammanställning.

Svenska gäng "allvarligt hot" mot Norge

Norska rikskriminalpolisen, Kripos, pekar i en ny rapport ut fem allvarliga hot mot rikets säkerhet, däribland svenska kriminella nätverk, rapporterar NRK.

SBU: Ryssland attackerar med nordkoreanska vapen

Ryssland har använt nordkoreanska robotar i flera attacker mot Ukraina – anfall som tagit minst 20 liv, hävdar Ukrainas säkerhetstjänst (SBU).