Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12-årige Eduardo vanvårdades – kedjades fast med elchockshalsband

- 31/05/2019, 11:33

Två föräldrar i Indiana, USA har gripits och anklagats för vanvård och misshandel på den 12-årige Eduardo, som förklarades död under tisdagen. Paret ska ha misshandlat, svält och kedjat fast Eduardo. Nu riskerar de att fällas för mord.

Luis Posso och Dayan Median Flores, pappa och styvmamma till 12-årige Eduardo Posso, har gripits och sitter anklagade för grov förbrytelse i Indiana, USA. Detta efter att de misstänks ha misshandlat och vanvårdat Eduardo till döds.

Vägde 22 kilo

Den 23 maj tog Eduardos pappa Luis med sin son till akuten. På sjukhuset förklarades Eduardo död. 

– Han var undernärd och vägde runt 22 kilo, hade noll procent kroppsfett och hans kropp var full av blåmärken, berättade rättsläkaren Joani Shields på en presskonferens under tisdagen.

Luis Posso och Dayan Median Flores kan fällas för mord om det visar sig vara de som orsakat sonens död.

Eduardo Posso.
Eduardo Posso. Bildkälla: Monroe County Indiana Sheriff's Office

Tog selfie med fastkedjad son

Brad Swain är polis på Monroe County som är ansvariga över utredningen. Han förklarar att Eduardo vid flertalet gånger bands fast i hand-och fotlederna med hjälp av kedjor och sattes i badkaret. Han berättar även att de satte på ett elchock-halsband för hundar runt halsen på honom.

Pappan till Eduardo har enligt polisen även tagit en bild tillsammans med sonen samtidigt som han var fastkedjad.

Dayan Median Flores.
Dayan Median Flores. Bildkälla: Monroe County Indiana Sheriff's Office
Luis Posso.
Luis Posso. Bildkälla: Monroe County Indiana Sheriff's Office

"Betedde sig illa"

Eduardo hade även syskon, 9, 5 och 2 år gamla, varav alla tre behandlades normalt av föräldrarna. Anledningen till att Eduardo blev så pass utsatt var enligt Luis och Dayan på grund av att han "var den enda som betedde sig illa".

Utredaren Jennifer Allen förklarade att Eduardo för ett år sedan var som vilken 12-åring som helst, men att det under det senaste året blivit värre.

Föräldrarna erkände att de fysiskt misshandlade Eduardo och band fast honom, men nekade till att ha svält honom.

Nu sitter båda föräldrarna häktade och anklagade för tre fall av vårdslöshet och ett av fångenskap, med en borgen på 500 000 dollar. Luis står även inför en misshandel-dom.

Eduardo Posso blev 12 år gammal.
Eduardo Posso blev 12 år gammal. Bildkälla: Monroe County Indiana Sheriff's Office

Syskonen i trygga händer

Eduardos syskon är friska och har blivit omhändertagna av socialtjänsten.

Jennifer Allen jobbar på fallet tillsammans med sina kollegor och de alla uttrycker hur upprörda de är kring fallet, skriver Buzzfeed.

– Det finns inga ord för denna slags misshandel, säger Allen.