E-cigarett sprängdes i munnen.
E-cigarett exploderade i munnen. - Foto: Maja Suslin/TT, Scott Foresman Pearson

Tonåring rökte e-cigarett - exploderade och fick hål i käken

En tonåring från Nevada, USA, fick åka in till sjukhus för akut operation - efter att hans e-cigarett plötsligt sprängdes i munnen på honom.


E-cigaretter drivs av batterier och är ett hjälpmedel för att sluta röka. I konstruktionen finns en elektrisk förångare som omvandlar vatten och smakämnen till en rökliknande vattenånga.

Den 17-årige killen var omedveten om att e-cigaretten han använde sig av kunde sprängas, berättade han i efterhand enligt Daily Telegraph. 

Fick ett hål i käken

Explosionen orsakade omfattande skador i ansiktsområdet. Tänderna krossades och det uppstod ett hål i käken. Pojken fick omedelbart föras till sjukhus för operation. 

– Folk måste få veta att det finns en möjlighet att dessa anordningar exploderar, i din ficka eller i ditt ansikte, säger Doktor Katie Russel som behandlade den skadade 17-åringen. 

Russel tror att det är många som inte känner till explosionsrisken som e-cigaretter för med sig. Hon menar att batterisäkerheten inte är tillräcklig. 

Doktor Katie Russel vill uppmärksamma folk om riskerna med batterierna. Bildkälla: Berit Roald/TT

Ung kille dog tidigare i år

– På cigarettpaketet står det att cigaretter kan döda. E-cigarettspaketet varnar om att nikotin är beroendeframkallande, men det står lite om riskerna med batteriet, säger Russel. 

Tidigare i år dog en 24-årig kille från Texas när han provade på att röka e-cigarett för första gången. Explosionen skadade en pulsåder i nacken så pass allvarligt att hans liv inte gick att rädda, skriver Daily Telegraph

 Mer nyheter: Här är det kriminellt att svära - kan ge fängelse 

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat E-cigg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.