Stockholm

Tonåring rökte e-cigarett - exploderade och fick hål i käken

E-cigarett sprängdes i munnen.
E-cigarett exploderade i munnen. Foto: Maja Suslin/TT, Scott Foresman Pearson

En tonåring från Nevada, USA, fick åka in till sjukhus för akut operation - efter att hans e-cigarett plötsligt sprängdes i munnen på honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

E-cigaretter drivs av batterier och är ett hjälpmedel för att sluta röka. I konstruktionen finns en elektrisk förångare som omvandlar vatten och smakämnen till en rökliknande vattenånga.

Den 17-årige killen var omedveten om att e-cigaretten han använde sig av kunde sprängas, berättade han i efterhand enligt Daily Telegraph. 

Fick ett hål i käken

Explosionen orsakade omfattande skador i ansiktsområdet. Tänderna krossades och det uppstod ett hål i käken. Pojken fick omedelbart föras till sjukhus för operation. 

– Folk måste få veta att det finns en möjlighet att dessa anordningar exploderar, i din ficka eller i ditt ansikte, säger Doktor Katie Russel som behandlade den skadade 17-åringen. 

Russel tror att det är många som inte känner till explosionsrisken som e-cigaretter för med sig. Hon menar att batterisäkerheten inte är tillräcklig. 

Doktor Katie Russel vill uppmärksamma folk om riskerna med batterierna. Bildkälla: Berit Roald/TT

Ung kille dog tidigare i år

– På cigarettpaketet står det att cigaretter kan döda. E-cigarettspaketet varnar om att nikotin är beroendeframkallande, men det står lite om riskerna med batteriet, säger Russel. 

Tidigare i år dog en 24-årig kille från Texas när han provade på att röka e-cigarett för första gången. Explosionen skadade en pulsåder i nacken så pass allvarligt att hans liv inte gick att rädda, skriver Daily Telegraph

 Mer nyheter: Här är det kriminellt att svära - kan ge fängelse 

Har du testat E-cigg?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.