Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man bjöd sjukhuspersonal på tårta – innehöll cannabis

- 05/07/2019, 18:57

På Warrington Hospital i Storbritannien ville en äldre man bjuda på tårta för den personal som hade tagit hand om honom. Det som mannen dock inte visste var att tårtan inte var en helt vanlig gräddtårta, utan något helt annat.

En äldre pensionär i Warrington, Storbritannien, bestämde sig för att ta med en tårta till de sjuksköterskor som tidigare hade hjälpt honom med hans besvär.

Tårtan hade speciella inslag

Han tog därför med resterna av tårtan som hans 18-åriga barnbarn hade bjudit sina gäster på under sitt födelsedagsfirande.

Det han dock inte visste var att tårtan innehöll några, minst sagt, speciella ingredienser.

När han bjudit sjuksköterskorna på tårtan var det en av personalen på sjukhuset som bevittnade tårtans påverkan.

– De satt och åt tårtan, lite senare var de uppenbart påverkade. Tårtan kom från en trevlig gammal man som ett tack för hjälpen. Sedan visade den sig innehålla massa lustiga saker, men de blev mest avslappnade. Det påverkade inte patienterna alls, men de visste att något inte stod helt rätt till. Då kallades polisen in, berättar vittnet till brittiska Metro.

Innehöll cannabis

När polisen var på plats så drogtestade de tårtan, vilket visade sig innehålla cannabis. De ifrågasatte den äldre mannen, som inte hade någon aning om den extra ingrediensen. 

– Det var ett genuint misstag av alla parter. Ingen visste vad som skulle hända, så vi bestämde oss att inte ta ärendet vidare, berättar en poliskälla till Metro UK.

Läs även: Ben & Jerry´s stora glassplaner: Cannabis-glass