Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Par stämmer IVF-klinik efter att ha fött "fel" barn

- 09/07/2019, 15:33

Ett par i USA stämmer nu en fertilitetsklinik i Kalifornien. Detta efter att de genomgått en IVF-behandling, blivit gravida och fött två tvillingpojkar – som inte var deras.

Det amerikanska paret ska enligt deras stämningsansökan försökt bli gravida på naturlig väg i flera år. Efter flera misslyckade försök vände de sig till sist till en fertilitetsklinik – där ett stort misstag skedde.

Tillsynes lyckad IVF-behandling

Paret genomgick en IVF-behandling som var tillsynes lyckad. Efter att kvinnans ägg befruktats med mannens spermier utanför kroppen sattes äggen in i kvinnans livmoder igen, något som resulterade i en graviditet.

IVF
Paret utförde en IVF-behandling och fullbordade en graviditet. Bildkälla: Nora Lorek/TT

I mars födde kvinnan två tvillingpojkar, men deras utseenden väckte misstankar hos paret. 

Inget släktskap

Det som gjorde paret fundersamma var att pojkarna inte delade deras asiatiska utseende. Det här ledde till att ett DNA-test utfördes  – som visade att bebisarna varken delade släktskap med paret eller med varandra.

Avsagt föräldraskapet

DNA-testet avslöjade alltså att kvinnan fött någon annans barn och att ett misstag måste skett på kliniken. Nu har paret avsagt föräldraskapet och stämt fertilitetskliniken, skriver BBC

Fertilitetskliniken har ännu inte kommenterat stämningsansökan, skriver CBS News.

Läs även: Så fungerar IVF – här är allt du behöver veta