Torsdag 6 Maj
Stockholm

Chihuahuan Gizmo bortrövad av fiskmås: "Saknar honom"

Hund-tagen-av-fiskmas
Hund tagen av fiskmås. Foto: Pixabay, Dog lost UK

Becca Hill, 24, söker nu desperat efter sin lilla chihuahua Gizmo. Detta efter att hunden blivit bortförd av en fiskmås. "Jag har ingen aning om han har blivit tappad eller var han är någonstans".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under söndagen som Becca Hill i Devon, Storbritannien, fick den fruktansvärda nyheten. Medan hennes partner var ute och vattnade deras växter lekte deras fyraåriga chihuahua Gizmo i trädgården. Sekunder senare fördes den lilla hunden bort – av en fiskmås

Inte setts sedan attacken

Fiskmåsen ska ha dykt ner mot Gizmo och sedan flugit iväg med den lilla hunden. Detta bevittnades av Hills partner som befann sig i samma trädgård – sedan dess har ingen sett Gizmo. 

Hunden Gizmo. Bildkälla: Doglost UK

Tagit hjälp av sociala medier

Även om Hill själv är ledsen över att förlorat sin hund är hon mest orolig för sin dotters skull. På Facebook skriver hon: 

"Snälla, snälla, snälla, om någon hittar en chihuahua är han min, en fiskmås har tagit honom från min trädgård". 

Hon fortsätter:

"Jag har en riktigt ledsen sexåring som saknar honom". 

Bildkälla: Dog lost UK

Sedan Gizmo försvann har familjen och grannar varit ute och letat efter hunden – utan framgång. 

Inte första attacken 

Till tidningen Devon Line förklarar ägaren att hon aldrig förväntade sig att något sådant här skulle hända henne. Sanningen är dock att fiskmås-attacker mot hundar inte är allt för ovanliga, och det är inte första gången något liknande har hänt i staden. 

2015 blev nämligen en annan chihuahua i Devon attackerad av en flock fiskmåsar, något som slutade med att hunden omkom, skriver Mirror. En historia vi får hoppas inte upprepar sig igen med Gizmo.

Läs även: Pensionärer hölls gisslan i sitt eget hem i sex dagar – av måsar

Kommentera
Kopiera länk
Dela