Tvillingarna Luna och Phoenix hittades döda i en bil efter åtta timmar.
Tvillingarna Luna och Phoenix hittades döda i en bil efter åtta timmar. - Foto: Pixabay, Facebook

Pappan glömde bebisarna i bilen i åtta timmar – dog av värmen

En pappa gjorde den hemska upptäckten efter att ha avslutat sitt jobbpass. Han hade glömt sina 1-åriga tvillingar i sin bil – i åtta timmar.


En småbarnspappa vid namn Juan Rodriguez brukade lämna sina 1-åriga tvillingar på förskolan varje morgon innan han åkte till jobbet i The Bronx, New York.

Men en dag skulle han göra upptäckten, som är varje förälders mardröm.

Juan Rodriguez med tvillingarna. Bildkälla: Facebook

Hittade barnen i stekhet bil

När han hade avslutat sitt skift på Veteranernas Förening så gick han ut till bilen, som hade stått i 30 graders värme i åtta timmar.

Han hittade sina 1-åriga tvillingar Luna och Phoenix i den stekheta bilen – båda döda till följd av värmen.

Vittnen hörde Rodriguez bryta ut i panik, skrikandes "Jag dödade mina barn!"

När barnen obducerades kunde man fastställa att deras inre kroppstemperatur var på 42 grader. Bebisarna sades dessutom skumma vid munnen när de upptäcktes.

Luna och Phoenix Rodriguez. Bildkälla: Instagram

Trodde att han hade lämnat dem på förskolan

Den förkrossade pappan hade berättat för polisen att han trodde att han lämnade barnen på förskolan innan han åkte till jobbet.

Rodriguez släpptes mot borgen och fick åka hem till resterande familjen, bestående av sin fru Marissa och två äldre barn.

Men han kommer stå anklagad för två fall av dråp och kriminellt försumligt mord.

En familjevän vid namn Temple Barros, 41,  berättar om chocken:

– Han är en underbar kille. Han har alltid funnits där för sina barn. Alltid. Det är en hemsk situation. Familjen mår inte bra, berättar Barros till The Sun.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.