Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jon Bon Jovi har öppnat restauranger där hemlösa äter gratis

- 09/08/2019, 20:00

Jon Bon Jovi är inte bara en jäkel framför mikrofonen, han har även ett stort hjärta. Bland annat har musikern öppnat två restauranger – där hemlösa äter gratis.

Sångaren Jon Bon Jovi var tillsammans med bandet "bon jovi" en av 80-talets främsta musiker. Bland annat ligger gruppen bakom superhits som "It's My Life" och "Livin' on a Prayer". 

Men visste du att sångaren även är en aktivist? Det är han, och hemlöshet är en av hans stora hjärtefrågor – några som han har gjort en särskilt fin grej för. 

Jon Bon Jovis resturang
Jon Bon Jovi utanför en av sina restauranger. Bildkälla: Instagram/jbjsoulkitchen

Hemlösa äter gratis  

Närmare bestämt är Bon Jovi ambassadör för ett socialt projekt som heter "Soul Kitchen". En resturang som alla är välkomna till, men det finns en meny som är väldigt speciell.

Denna har nämligen inga priser – och erbjuder gratis mat om medlen inte finns. Tanken är att de som har råd betalar 20 dollar, ungefär motsvarande 190 kronor, för sin mat. De som inte har några pengar alls kan istället äta gratis och sedan volontär-arbeta i restaurangen.

Enligt Soul Kitchens hemsida är 51 procent av måltiderna finansierade via donationer. Resten finansieras just tack vare volontärarbete. 

Jon Bon Jovis resturang
Bildkälla: Instagram/jbjsoulkitchen

Kvalitetsprodukter 

Bon Jovi öppnade sin första Soul Kitchen-restaurang år 2011 i Red Bank, New Jersey, vilket också är sångarens hemstad. Den andra restaurangen slog han upp nära Toms River, som också ligger i New Jersey, skriver restaurangen på sin hemsida

Jon Bon Jovis resturang
Bildkälla: Instagram/jbjsoulkitchen

På menyn finns både förrätter, huvudrätter och desserter med ekologiska produkter – alltså ser musikern till att även de utsatta får mat av kvalité.

Läs även: Metallicas fina gest – skänker 325 000 kronor till hemlösa

Skulle du vilja besöka restaurangen?