Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Philip Manshaus familj i chock: "Tar starkt avstånd"

- 13/08/2019, 08:44 -

Under lördagen greps 21-åriga Philip Manshaus misstänkt för en moskéskjutning i Norge. Senare samma dag hittades hans styvsyster död, och han är nu även misstänkt för mordet på henne. Nu har familjen uttalat sig om tragedin.

Nyheter24 har tidigare skrivit om terror- och mordmisstänkta Philip Manshaus, 21, som under måndagen häktades av Norges tingsrätt. 

Nu uppger Hein Bära, advokaten till 21-åringens pappa, hur familjen har hanterat de senaste dagarnas uppståndelse. 

Det här har hänt 

Under lördagen larmades den norska polisen om en skottlossning i al-Noor Islamic Cente, en moské i Bærum, väster om Oslo. När polisen väl anlände till platsen hade den misstänkte 21-åringen övermannats av två äldre moskébesökare. Han blev senare även misstänkt för mordet på sin 17-åriga styvsyster, som hittades död samma dag. 

Två dagar senare, under måndagen, hölls en häktningsförhandling för 21-åringen. Där togs beslutet att Manshaus ska åtalas misstänkt för både terrorbrott och mord, skriver VG

Philip Manshaus
Bildkälla: Cornelius Poppe/TT

Nu har Manshaus familj uttalat sig genom pappans advokat, och de är i djup chock över vad som har hänt. 

Familjen är omskakad 

Bära betonar att både 21-åringens pappa och mamma tar starkt avstånd från de handlingar som mannen misstänks för. 

– De har inte pratat med honom sedan han arresterades. Men familjen tar starkt avstånd de de handlingar han anklagas för, säger Bära till VG

Han fortsätter:

– De befinner sig i ett chocktillstånd där de har förlorat en dotter och där en son är anklagad för något så allvarligt, både mordet på dottern och terrorhandlingen. 

Läs även: Philip Manshaus filmade sin attack mot moskén