Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna anklagad för att ha begått det första brottet i rymden

- 05/09/2019, 17:38

Första människan i rymden, första steget på månen och första... Bankintrånget i rymden? Ja, ni läste rätt. Nu utreder NASA för första gången en brottslig handling som kan ha begåtts i rymden.

Det var när Summer Worden misstänkte att hon inte varit ensam inloggad på sitt bankkonto som hon bad banken att göra ett utdrag om vilka enheter som varit registrerade på kontot.

Och till sin förvåning var en av enheterna registrerade på Nasa – där hennes exfru jobbar.

Utreds som första brottsliga handlingen i rymden

Det blev än mer anmärkningsvärt då exfrun samt astronauten Anne McClain vid denna tidpunkt inte befann sig på jorden – utan på den internationella rymdstationen ISS.

Detta är första gången det offentligt kommer ut att en brottslig handling kan ha genomförts i rymden.

Nu är hon anklagad för bankintrång och försök till identitetsstöld av sin förra partner. 

Advokaten Rusty Hardin säger att hans klient erkänner att hon varit inne på exets konto, men enbart för att hålla koll på ekonomin paret tidigare haft gemensamt.

– Hon förnekar att hon gjort något olämpligt, säger han till New York Times.

Infekterad skilsmässa

Relationen mellan paret sinsemellan efter skilsmässan har varit allt annat än fridfull. Bland har det före detta paret en infekterad dispyt gällande vårdnaden om Summer Wordens barn, rapporterar New York Times

Läs även: Jessica Meir blir första svenskan i rymden

Vill du åka till rymden?