Darfor-ar-Donald-Trump-orange
Därför är Donald Trump orange - Foto: Tony Dejak/AP

Donald Trumps teori: "Därför är jag orange"

Tycker du att den amerikanska presidenten Donald Trump ibland ser lite orange ut? Det tycker tydligen han också – och han har en teori om varför detta är fallet.


Många är vi nog som har kollat på den amerikanska presidenten och funderat på hans hudton. Kanske har du tänkt att den orangea tonen är ett resultat av en mindre lyckad spraytan? Eller kanske att presidenten går på en strikt morotsdiet? 

Enligt Donald Trump stämmer inget av detta. Istället har han en egen teori om varför han ser ut som han gör – och skulden ligger inte på presidenten själv. 

Skarp kritik mot lågenergilampan

Under torsdagen var Trump på ett möte med republikanska politiker i Baltimore. Även om republikanerna inte hade samlats för att diskutera Trumps hudton var det ändå där samtalet till slut hamnade – med en sylvass teori från presidenten själv. 

Varför han ibland ser orange ut? Enligt Trump är allt lågenergilampornas fel. 

– För det första, och viktigast av allt, ljuset är inte bra. Jag ser alltid orange ut. Och det gör ni andra också! Ljuset är det värsta.

Han beskrev också hur han inte är den enda som har reagerat på situationen: 

– Folk säger, vad är det med era glödlampor? Och jag säger, så här är det. Och så tittade jag på dem. Dessa glödlampor vi tvingas använda!

Bildkälla: Evan Vucci/AP

"Ärligt talat ge de inget bra ljus"

Ämnet ska ha kommit på tal när Trump berättade att han vill återgå till den gamla typen av glödlampor. Detta ska inte bara vara på grund av att man enligt presidenten ser orange ut, även om det också tycks spela in. 

– De innehåller miljöfarligt avfall, men är mycket dyrare och ärligt talat ger de inget bra ljus. Så vi ska sälja dem, men vi ska också sälja gamla glödlampor, säger Trump, enligt The Gurardian

Bildkälla: Carolyn Kaster/AP

Så kan huden bli orange

Inte bara lampor kan tydligen göra en orange – det kan även vissa livsmedel. 

Om man äter mat med höga halter av betakaroten, vilket är ett förstadium till Vitamin A, kan man nämligen få en åkomma som heter "carrotemia". 

Namnet anspelar just på det engelska ordet för "morot" och åkomman kännetecknas främst av en orange hudton. Exempel på livsmedel som kan leda till carrotemia är sötpotatis, squash och just morötter, skriver MedScape.

Läs även: Donald Trump "gratulerade" Polen på årsdagen av andra världskriget

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på Donald Trumps teori?
Tack för din röst!