Onsdag 21 Apr
Stockholm

Greta Thunberg om att träffa Donald Trump: "Slöseri med tid"

Greta-Thunberg-vill-inte-traffa-Donald-Trump
Greta Thunberg vill inte träffa Donald Trump. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP, Pablo Martinez Monsivais/AP

Greta Thunberg och Donald Trump har tidigare utbytt en del syrliga ord på Twitter. I en intervju med Ellen DeGeneres​ utvecklar nu Thunberg sina tankar om Trump, och förklarar varför hon absolut inte vill träffa presidenten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Greta Thunberg har mötts av både hyllningar och kärva kommentarer under sin tid i rampljuset. 

Bland annat har den amerikanska presidenten Donald Trump skrivit en sarkastisk tweet om 16-åringen, något som Thunberg bemötte genom att vara lika sarkastisk tillbaka

Under fredagen gästade klimataktivisten "The Ellen Show" för att prata om klimatet – men även konflikten med Trump kom på tal. Och här hade Thunberg en del syrliga saker att säga om presidenten. 

Överväldigad

Thunberg bemöts av applåder från både publiken och programledaren Ellen DeGeneres när hon kliver ut på talkshow-scenen. När Thunberg sätter sig ner börjar DeGeneres med att tacka 16-åringen:

"Först och främst tack, jag gissar att alla som träffar dig säger tack för det du gör." 

Intervjun fortsätter med att Thunberg berättar om hur det är att vara tonåring och samtidigt ta så stort ansvar. Hon säger bland annat att det är "överväldigande" och "mycket att ta in."

"Förstår inte varför" 

Ett annat ämne som tas upp i intervjun är Thunbergs konflikt med Trump. 

DeGeneres frågar om Thunberg skulle kunna tänka sig att träffa presidenten för att hjälpa honom att förstå klimatkrisen, och här kommer Thunberg med ett snabbt svar:  

"Jag förstår inte varför jag skulle göra det. Jag menar, jag ser inte vad jag skulle kunna säga till honom som han inte redan har hört. Och jag tror bara det skulle vara ett slöseri med tid faktiskt", förklarar hon inför en skrattande publik. 

Greta Thunberg
Donald Trump skickade en sarkastisk tweet efter Greta Thunbergs tal inför FN:s generalförsamling. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Ellens överraskning 

Intervjun avslutas med en överraskning från Degeneres. Inför en chockad Thunberg avslöjar programledaren att "The Ellen Show" kommer att dedikera en sida på programmets hemsida "Ellentube" till klimataktivisten. 

DeGeneres förklarar att de där kommer att sprida information om klimatförändringarna och Thunbergs arbete. Programmet kommer även lägga 100 000 dollar på att marknadsföra sidan. 

Läs även: Leonardo DiCaprio efter mötet med Greta Thunberg: "Wake-up call"

Kommentera
Kopiera länk
Dela