Leonardo-DiCaprio-traffar-Greta-Thunberg
Leonardo DiCaprio träffar Greta Thunberg - Foto: Instagram/leonardodicaprio

Leonardo DiCaprio efter mötet med Greta Thunberg: "Wake-up call"

Greta Thunberg har tidigare hyllats av flera stora superstjärnor. Nu blir 16-åringen återigen överöst med lovord, och den här gången är det ingen mindre än Leonardo DiCaprio som står för de fina orden.


Greta Thunberg har minst sagt haft ett intensivt år, och än är det inte över. För närvarande är 16-åringen i Los Angeles, USA, där hon under fredagen har strejkat för klimatet utanför stadens stadshus. 

Men det här är inte allt som Greta Thunberg har gjort i Los Angeles – hon har även klämt in ett möte med superskådisen Leonardo DiCaprio. Och Leo är minst sagt imponerad av den unga klimataktivisten. 

"Det var en ära att få tillbringa tid med Greta", skriver världsstjärnan bland annat på Instagram. 

"Älskar er båda!" 

Kanske är det ingen chock att det är just Leonardo DiCaprio som Greta Thunberg hänger med under sin USA-resa.

Skådisen som slog igenom rejält med filmen "Titanic" 1998 har nämligen själv ett stort miljöintresse, och skänker både mycket tid och pengar till att arbeta för klimatet. 

Bildkälla: Instagram/leonardodicaprio
Bildkälla: Instagram/leonardodicaprio

Ändå tycktes internet inte riktigt vara beredd på den plötsliga sammandrabbningen. När Leonardo DiCaprio la upp bilder från mötet med Greta blev folk som tokiga på Instagram: 

"YES!!!"

"Älskar er båda!"

"Äntligen!"

...Var bara några av kommentarerna som inlägget fick.

Mest imponerad verkar dock Leo själv vara.

Stora ord om Greta 

"Det är få gånger i mänsklighetens historia som röster blir så förstärkta vid sådana viktiga ögonblick och på sådana omvälvande sätt – men @Greta Thunberg har blivit en ledare av vår tid", så inleder Leonardo DiCaprio sitt Instagram-inlägg

Han fortsätter, och beskriver hur han hoppas på att Greta Thunbergs budskap kan nå makthavare:

"Jag hoppas att Gretas budskap blir ett wake-up call för världsledare överallt och att tiden för inaktion är över. Det är på grund av Greta, och unga aktivister överallt, som jag är optimistisk över vad framtiden har att ge".

Bildkälla: Instagram/leonardodicaprio

Platsen för det historiska mötet tycks vara ett berg, vilket är passande utifrån den delade kärleken för moder natur. 

Läs även: Klimattoppmöte flyttas: Greta Thunberg vädjar om reshjälp

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.