Leonardo-DiCaprio-traffar-Greta-Thunberg
Leonardo DiCaprio träffar Greta Thunberg - Foto: Instagram/leonardodicaprio

Leonardo DiCaprio efter mötet med Greta Thunberg: "Wake-up call"

Greta Thunberg har tidigare hyllats av flera stora superstjärnor. Nu blir 16-åringen återigen överöst med lovord, och den här gången är det ingen mindre än Leonardo DiCaprio som står för de fina orden.


Greta Thunberg har minst sagt haft ett intensivt år, och än är det inte över. För närvarande är 16-åringen i Los Angeles, USA, där hon under fredagen har strejkat för klimatet utanför stadens stadshus. 

Men det här är inte allt som Greta Thunberg har gjort i Los Angeles – hon har även klämt in ett möte med superskådisen Leonardo DiCaprio. Och Leo är minst sagt imponerad av den unga klimataktivisten. 

"Det var en ära att få tillbringa tid med Greta", skriver världsstjärnan bland annat på Instagram. 

"Älskar er båda!" 

Kanske är det ingen chock att det är just Leonardo DiCaprio som Greta Thunberg hänger med under sin USA-resa.

Skådisen som slog igenom rejält med filmen "Titanic" 1998 har nämligen själv ett stort miljöintresse, och skänker både mycket tid och pengar till att arbeta för klimatet. 

Bildkälla: Instagram/leonardodicaprio
Bildkälla: Instagram/leonardodicaprio

Ändå tycktes internet inte riktigt vara beredd på den plötsliga sammandrabbningen. När Leonardo DiCaprio la upp bilder från mötet med Greta blev folk som tokiga på Instagram: 

"YES!!!"

"Älskar er båda!"

"Äntligen!"

...Var bara några av kommentarerna som inlägget fick.

Mest imponerad verkar dock Leo själv vara.

Stora ord om Greta 

"Det är få gånger i mänsklighetens historia som röster blir så förstärkta vid sådana viktiga ögonblick och på sådana omvälvande sätt – men @Greta Thunberg har blivit en ledare av vår tid", så inleder Leonardo DiCaprio sitt Instagram-inlägg

Han fortsätter, och beskriver hur han hoppas på att Greta Thunbergs budskap kan nå makthavare:

"Jag hoppas att Gretas budskap blir ett wake-up call för världsledare överallt och att tiden för inaktion är över. Det är på grund av Greta, och unga aktivister överallt, som jag är optimistisk över vad framtiden har att ge".

Bildkälla: Instagram/leonardodicaprio

Platsen för det historiska mötet tycks vara ett berg, vilket är passande utifrån den delade kärleken för moder natur. 

Läs även: Klimattoppmöte flyttas: Greta Thunberg vädjar om reshjälp

/
/
Senaste nytt

Blackberry Smoke-trummis död

3 timmar sedan

Statens konstråd köper Odells verk

igår 16:36
Statens konstråd har köpt konstnären Anna Odells uppmärksammade verk "Rekonstruktion – Psyket". Videoverket, som handlar om Odells vistelse på en sluten, psykiatrisk avdelning där hon bland annat har ett förhållande med sin vårdare, fick stor uppmärksamhet när det ställdes ut på Cecilia Hillström Gallery i början av året.

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

igår 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

igår 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

igår 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

igår 14:09
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.