Tisdag 17 Maj
Stockholm

Venedig under vatten – här är de dramatiska bilderna

Oversvamningar-i-Venedig
Översvämningar i Venedig. Foto: Andrea Merola/AP, Luca Bruno/AP

Under tisdagen utlyste borgmästare Luigi Brugnaro​ ett krisläge i Venedig. Anledningen är svåra översvämningar som har vällt in över den historiska staden. Hittills har katastrofen tagit två personers liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

"Situationen är dramatisk. Vi ber regeringen om hjälp, kostnaderna kommer att bli höga. Det här är ett resultat av klimatförändringarna", så inleder Venedigs borgmästare Luigi Brugnaro ett Twitter-inlägg som publicerats under tisdagen.

Situationen som borgmästaren refererar till är de enorma översvämningar som har drabbat staden – och hittills har två personer omkommit. På bilder från platsen kan man se exakt hur allvarlig situationen är:

Bildkälla: Luca Bruno/AP
Bildkälla: Andrea Merola/AP
Bildkälla: Luca Bruno/AP
Bildkälla: Luca Bruno/AP

Om katastrofen  

Under tisdagen ska tidvattnet i Venedig ha mätts upp till 187 centimeter. Detta är den allvarligaste översvämningen som staden har varit med om sedan 1966, då nådde vattennivån 194 centimeter. 

En av de personer som omkom natten till onsdagen var en 78-åring. Offrets hem ska ha blivit strömförande av allt vatten som vällde in. 

Även förra året drabbades Venedig av översvämningar. I år är dock situationen värre då tidvattnet sammanföll med hårt väder, skriver Dagens Nyheter

Se mer från katastrofen i videospelaren ovan. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela