Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunbergs stormiga resa till Madrid: "Tuffa förhållanden"

- 14/11/2019, 20:37 -

Greta Thunbergs segelresa till Madrid har precis börjat, ändå har besättningen redan fått uppleva en del stormig dramatik. Nu uppdaterar Greta Thunberg om läget på båten.

Greta Thunberg har sakta men säkert rört sig mot Santiago i Chile för att delta på klimattoppmötet COP25. Men bara några veckor innan evenemanget flyttades mötet till Madrid i Spanien.

De ändrade planerna ställde till det för klimataktivisten, som på Twitter meddelade att hon nu hade rört sig i fel riktning. 

Som tur var gick situationen att rädda. I veckan meddelade Thunberg att hon får skjuts över Atlanten av ett Youtube-par.

Därefter gick det fort. I skrivande stund befinner sig Thunberg ute till havs, men besättningen har inte direkt haft en fridfull start på resan. 

Dag två bjuder på bättre väder 

I ett Instagram-inlägg ger Thunberg en uppdatering om hur båtlivet behandlar henne. Och nog kunde det vara lite snällare: 

"Dag 2. i Golfströmmen. Igår var det ganska tuffa förhållanden i de grunda vattnen kring kusten", skriver Thunberg på Instagram. 

Som tur är verkar saker och ting också ljusna: 

"Idag är det mycket trevligare. Jag sov riktigt bra. Underbart att vara ute på havet igen!", avslutar Thunberg.

Greta Thunberg
Bildkälla: Instagram/GretaThunberg

Pappa Thunberg på plats

Thunberg tar sig inte över Atlanten ensam. Utöver det tidigare nämnda Youtube-paret och deras son finns en segelexpert på plats. Även pappa Svante Thunberg är med som sällskap. 

Läs även: Här är allt du behöver veta om Greta Thunbergs nya resa