Kevin-Swanson-attackerar-Greta-Thunberg
Kevin Swanson attackerar Greta Thunberg - Foto: Paul White/AP

Pastor till attack mot Greta Thunberg: "Behöver Jesus"

Förra veckan utsåg tidningen Time Magazine Greta Thunberg till "årets person". Beslutet möttes av många hyllningar, men alla är inte glada. Högerpastorn Kevin Swanson kritiserar tvärtom valet – och menar att Thunberg "behöver Jesus".


Den amerikanska högerpastorn Kevin Swanson har ett radioprogram där han bland annat förespråkar dödsstraff för homosexuella. 

I ett avsnitt publicerat den 16 december diskuterar han dock något annat – klimataktivisten Greta Thunberg. Och det är minst sagt starka påståenden som pastorn kommer med. 

– Hon är demoniskt besatt och i behov av Jesus, säger han i radioprogrammet.

"Psykiskt störd"

Förra veckan utsåg tidningen Time Magazine Greta Thunberg till "årets person. Hyllningarna haglade, men hos Kevin Swanson tycks endast ilska ha väckts. 

– Hennes ansikte är förvridet i hemska former. Hon har ju de här psykiska störningarna, jag antar att det inte är någon hemlighet, säger han i avsnittet. 

Kevin Swanson menar att Greta Thunberg som "årets person" markerar slutet för västvärlden. 

Detta då han inte tror på klimatförändringar, inte tycker att kvinnor ska ta så stor plats och att Greta Thunberg "är psykiskt störd". 

Bildkälla: Paul White/AP

"Greta behöver Jesus" 

Även ett avsnitt förra veckan ägnades åt att diskutera Greta Thunberg. Då uttryckte Kevin Swanson dock snarare oro för klimataktivisten: 

– Jag tror verkligen att Greta behöver Jesus. 

Kevin Swansons uttalanden har mötts av stor kritik, och det är inte första gången han är i blåsväder. 

I tidigare avsnitt har han sagt att barnfilmen "Frozen" försöker göra barn homosexuella och att terrorattacker är "guds sätt att straffa oss för homosexuellas synder". 

Läs även: Greta Thunberg slår tillbaka mot politiska anklagelserna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.