Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pastor till attack mot Greta Thunberg: "Behöver Jesus"

- 18/12/2019, 20:27

Förra veckan utsåg tidningen Time Magazine Greta Thunberg till "årets person". Beslutet möttes av många hyllningar, men alla är inte glada. Högerpastorn Kevin Swanson kritiserar tvärtom valet – och menar att Thunberg "behöver Jesus".

Den amerikanska högerpastorn Kevin Swanson har ett radioprogram där han bland annat förespråkar dödsstraff för homosexuella. 

I ett avsnitt publicerat den 16 december diskuterar han dock något annat – klimataktivisten Greta Thunberg. Och det är minst sagt starka påståenden som pastorn kommer med. 

– Hon är demoniskt besatt och i behov av Jesus, säger han i radioprogrammet.

"Psykiskt störd"

Förra veckan utsåg tidningen Time Magazine Greta Thunberg till "årets person. Hyllningarna haglade, men hos Kevin Swanson tycks endast ilska ha väckts. 

– Hennes ansikte är förvridet i hemska former. Hon har ju de här psykiska störningarna, jag antar att det inte är någon hemlighet, säger han i avsnittet. 

Kevin Swanson menar att Greta Thunberg som "årets person" markerar slutet för västvärlden. 

Detta då han inte tror på klimatförändringar, inte tycker att kvinnor ska ta så stor plats och att Greta Thunberg "är psykiskt störd". 

Greta Thunberg
Bildkälla: Paul White/AP

"Greta behöver Jesus" 

Även ett avsnitt förra veckan ägnades åt att diskutera Greta Thunberg. Då uttryckte Kevin Swanson dock snarare oro för klimataktivisten: 

– Jag tror verkligen att Greta behöver Jesus. 

Kevin Swansons uttalanden har mötts av stor kritik, och det är inte första gången han är i blåsväder. 

I tidigare avsnitt har han sagt att barnfilmen "Frozen" försöker göra barn homosexuella och att terrorattacker är "guds sätt att straffa oss för homosexuellas synder". 

Läs även: Greta Thunberg slår tillbaka mot politiska anklagelserna