Coronaviruset vaccin
Jennifer får vaccin för corona - Foto: AP

Jennifer, 43, är första människan som får corona-vaccin

Nu kan ett vaccin vara på gång. I USA har tester inletts för att bekämpa coronaviruset. Först ut är frivilliga Jennifer.


Coronaviruset fortsätter att spridas. Världen över isolerar sig människor eller jobbar hemifrån, börsen knakar och gatorna är tomma. Igår bestämde EU att unionens gränser ska stängas.

De flesta av oss kan nog skriva under på att man börjar bli jäkligt trött på det här med coronaviruset vid det här laget – även om det finns flera positiva nyheter just nu

Men nu ska viruset bekämpas. I USA har ett vaccin nu testats på människor för första gången. Den första att få en spruta är frivilliga mamman Jennifer Haller, 43, från Seattle. 

Jennifer tillsammans med sina barn Hayden och Ellie. (Foto:AP)

Jennifer är den första människa som får vaccinet, och innan hon fick sprutan var hon tvungen att läsa igenom och skriva under ett 45 sidor långt juridiskt dokument. 

I en intervju med sajten Refinery29 berättar hon om oron bland nära och kära. 

– Vissa av mina kompisar är oroliga. Jag har förklarat för dem att vaccinet inte innebär att jag faktiskt får viruset. Men visst, det har aldrig testats på människor, så man vet ju aldrig, säger Jennifer Haller till Refinery29. 

Jennifer får första vaccin-sprutan (Foto:AP)

"Jag mår bra!"

Man ska nu ge Jennifer spruta i två omgångar för att ta reda på hur stor dos som behövs. 

Under tiden har Jennifer nära kontakt med läkarteamet. I början av veckan fick hon första sprutan, och än så länge ser det bra ut. 

– Jag mår bra. Sprutan gjorde inte alls ont, och min arm känns också bra. Jag mår hur bra som helst, precis som vanligt, säger hon till Refinery29. 

Vi får innerligt hoppas att Jennifer klarar sig bra och att vaccinet visar sig funka. 

MER CORONANYHETER: 

Systembolagets beslut – för att minska smittspridningen

CSN-beskedet: Studenter kommer inte bli utan pengar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du anmält dig som frivillig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.