Stockholm

Systembolagets nya beslut – för att minska smittspridning

Systembolaget har nu gått ut med nya restriktioner när det kommer till hemleverans för sina kunder. – Vi har vidtagit vissa åtgärder vid leveransen av varorna, säger pressekreterare Sofia Brännborn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Folkhälsomyndigheten bedömer smittspridningen av coronaviruset som mycket hög i Sverige och under tisdagen gick statsminister Stefan Löfven ut med en uppmaning om att alla elever från gymnasiet och uppåt ska stanna hemma för hemundervisning. 

– Till dig som är gymnasielev. Det här är inte ett extra lov. Du förväntas att bidra hemifrån och ta ditt ansvar tillägger stadsministern. 

Grundskolor och förskolor hålls öppna som vanligt. 

En trend i Sverige är att många nu börjat bunkra både mat, läkemedel och alkohol. I veckan berättade Lennart Agén, presschef vid Systembolaget, att de ser en ökning i försäljningen.

– Det var mer försäljning den här veckan än vad det normalt är en torsdag eller fredag mitt i månaden. Det vittnade butiker vitt spridda över landet om, berättade han för TT.

Vidtagit åtgärder vid hemleverans

De flesta väljer fortfarande att gå till butikerna för att handla. Men Systembolaget låter fortfarande sina kunder ha alternativet att beställa via hemleverans. Dock har de nu valt att ändrat sina restriktioner när det kommer till hemleverans till kunderna. 

Svenskarna handlar annorlunda nu jämfört med innan smittan. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån
För den som inte orkar kånka finns hemleverans som ett alternativ. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Detta för att i största tänkbara mån minska risken för smittspridning. 

– Systembolaget erbjuder hemleverans som tidigare; i Skåne län, Stockholms län, Uppsala län, Västerbottens län, Västernorrlands län, Västra Götalands län samt delar av Mälardalen. Chaufförerna som levererar våra varor är precis som våra medarbetare i butik utbildade i Systembolagets försäljningsregler, säger Sofia Brännborn, pressekreterare på Systembolaget till Nyheter24.

 – För att undvika smittspridning och samtidigt säkra Systembolagets försäljningsregler har vi tillsammans med leverantören vidtagit vissa åtgärder vid leveransen av varorna. Det kan exempelvis handla om att chauffören kan granska legitimationen via ett fönster eller att kunden lägger ner legitimationen och sedan backar undan när chauffören granskar den, avslutar hon.

Hur länge håller egentligen ett boxvin, både öppnat och oöppnat? Det kan du ta reda på här.

Handlar du lite extra av allt just nu?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.