Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hoppfulla beskedet: Inte ett enda nytt inhemskt coronafall i Kina

- 19/03/2020, 07:48 -

Här är lite ljus i mörkret. Mycket pekar nu på att utbrottet i Kina nu lagt sig. På onsdagen rapporterades inte ett enda inhemskt coronafall.

Coronaviruset fortsätter att spridas och påverka folks liv världen över. 

Här i Sverige har allt fler tvingats jobba hemifrån, äldre över 70 uppmanas att stanna hemma, och tio personer har dött av sjukdomen. 

Men det finns ljusglimtar i mörkret. Som till exempel delfinerna som hittat in i Venedigs kanaler, och flera nyheter om mediciner och vaccin.

Och nu rapporterar New York Times att Kina inte haft ett enda inhemskt fall av corona under onsdagen. Dock rapporterades ett 30-tal fall, där samtliga fått smittan utomlands. 

Detta ses som en viktig milsten i landets arbete mot coronaviruset. 

Kan få ny spridning 

Dock är faran inte över än. Experter menar att Kina måste ha 14 dagar i rad utan inhemska fall innan man på allvar kan säga att utbrottet är över. 

Man fruktar också att coronaviruset kan börja spridas på nytt nu när kineserna börjar återvända till sina jobb och restriktionerna i Kina blir mildare. 

FLER CORONANYHETER: 

Systembolagets nya beslut – för att minska smittspridning

Goda nyheter : Forskare kan vara närmare att hitta botemedel mot coronaviruset

Jennifer, 43, är första människan som får corona-vaccin