Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Coronasmittad i Norge gick fest – får 20 000 norska kronor i böter

- 23/03/2020, 17:07

En person i Norge har nu åtalats för att ha gått på fest under lördagsnatten – trots att denne varit smittad av coronaviruset. Personen riskerar nu att behöva betala 20 000 norska kronor i böter.

Det var under natten till söndag som en person i Norge valde att bryta sin karantän – trots att denne var smittad av coronaviruset – för att gå på fest.

Den norska polisen har nu gått ut med information om händelsen i ett pressmeddelande, men väljer att hålla personens kön, ålder och bostadsort hemlig. 

Böter på 20 000 norska kronor – och riskerar fängelse

Festen ska ha pågått under lördag natt fram till söndag, och polisen ska under söndagen ha påbörjat en utredning där flera personer förhördes, rapporterar norska VG.

Efter utredningen ska det ha blivit tydligt att den coronasmittade personen befunnit sig på festen.

Något som gjort att personen nu fått en bot på 20 000 norska kronor.

– Hen har informerats om boten under måndagen. Om boten inte betalas riskera personen 40 dagar i fängelse. Vi hoppas att människor förstår situationens allvaroch att de följer de lagar och riktlinjer som finns, säger åklagare i Norges västra polisdistrikt, Gunnar Fløystad, i pressmeddelandet.   

Coronasmittad kvinna struntade i karantän – flög till semesterö